Jednoduchý a chutný recept na jogurtový koláč ze surovin, které najdete doma

Dnes vám přinášíme recept na jogurtový koláč, který upečete snadno a rychle ze surovin, které máte běžně doma.
0
Hodnoceno: -
Obtížnost receptu:
Lehká
Potřebný čas:
45 minut
Počet porcí:
6
Ingredience
Vejce
2 ks
Cukr krystal
120 g
Máslo
30 g
Bílý jogurt nebo kefír
250 ml
Hladká mouka
300 g
Kypřící prášek do pečiva
10 g
Rozinky
100 g
Postup přípravy
1.
Pomocí ručního šlehače vyšlehejte vejce s cukrem.
2.
Poté přidejte rozpuštěné máslo, jogurt a vše promíchejte.
3.
Do vzniklé směsi postupně zapracujte mouku a prášek do pečiva. Jakmile vám vznikne hladké těsto, přidejte rozinky (můžete i ořechy) a znovu vše prohněťte.
4.
Těsto přelijte do předem vymazané nebo vystlané pečicí formy (nejlépe 10x22 cm) a pečte v předem vyhřáté troubě na 170 °C přibližně 30 až 35 minut.
5.
Jakmile je koláč hotový, nezapomeňte jej posypat moučkovým cukrem.