Nejlepší švestkové knedlíky z bramborového těsta: Tomuto receptu neodoláte

Švestkové knedlíky z bramborového těsta jsou skutečnou delikatesou pozdního léta a nastupujícího podzimu. Chcete si je připravit doma, ale nevíte, jak na to? Máme pro vás báječný recept na švestkové knedlíky z bramborového těsta, který stojí za vyzkoušení. Zaručujeme, že se k němu budete vracet zas a znovu.
Osvědčený recept na švestkové knedlíky z bramborového těsta
Ingredience:
- omyté celé čerstvé švestky
- 500 gramů den předem uvařených brambor ve slupce
- 1 celé vejce
- 125 gramů cukru krupice
- 125 gramů hrubé mouky
- špetka soli
- špetka jedlé sody
Uvařené brambory oloupejte a nastrouhejte najemno. K bramborám následně přidejte vejce, cukr krupici, hrubou mouku, špetku soli a špetku jedlé sody. Vypracujte tuhé těsto, do kterého budete následně balit celé švestky.
Bramborové těsto rozválejte na vále a nakrájejte na větší čtverce. Do každého čtverce následně pečlivě zabalte celou švestku. Bramborové těsto a švestky vždy pečlivě vytvarujte v dlaních do tvaru knedlíku.
Jak dlouho se vaří švestkové knedlíky z bramborového těsta
Švestkové knedlíky z bramborového těsta vložte do vroucí osolené vody. Následně je vařte zhruba 10 až 15 minut. Hotové knedlíky vyjměte z vroucí vody a poté je již můžete podávat.
Čím posypat švestkové knedlíky z bramborového těsta

Abyste si na švestkových knedlících z bramborového těsta opravdu pochutnali, velmi záleží na tom, jakým způsobem je budete servírovat. S čím jsou tedy švestkové knedlíky z bramborového těsta nejlepší? Podávejte je sypané moučkovým cukrem a mletým mákem, to vše ještě přelijte rozpuštěným máslem.