Ovocné pudinkové košíčky, které zvládne i úplný začátečník

Dokonalá harmonie chutí, křehkost a neodolatelnost - to vše představují tyto ovocné košíčky. Navíc je jejich příprava naprosto jednoduchá!
0
Hodnoceno: -
Obtížnost receptu:
Lehká
Potřebný čas:
60 minut
Počet porcí:
12
Ingredience
Košíček
Ovoce dle sezony (borůvky, angrešt, rybíz atd.)
400 g
Žloutek
2 ks
Vanilinový cukr
1 balení
Citronová kůra
1 lžička
Rostlinný tuk
160 g
Moučkový cukr
3 lžíce
Hrubá mouka
1 hrnek
Hladká mouka
1 hrnek
Náplň
Máslo
50 g
Vanilkový pudink
1 balení
Mléko
500 ml
Postup přípravy
1.
Mouky, moučkový, vanilkový cukr, tuk, trochu nastrouhané citronové kůry a žloutky zpracujeme v těsto, které necháme na chladném místě hodinu odpočívat.
2.
Pak ho na pomoučeném válu vyválíme tak, aby bylo tenké. Kulatou formičkou z něj vykrajujeme kolečka. Ty vtlačíme do vymazaných košíčkových formiček a dáme péct do mírně vyhřáté trouby.
3.
Po upečení vychladnuté košíčky vyklopíme. Pak je naplníme uvařeným pudinkem, který připravíme podle návodu na obalu a do horkého pudinku přimícháme máslo. Nahoru položíme ovoce a posypeme cukrem.