Špagety carbonara, které si zamilujete

Špagety carbonara jsou klasika, která nikdy neomrzí. Ti, kteří si v těstovinách a italských pokrmech libují, zcela jistě ocení tento jednoduchý a rychlý recept na přípravu této nestárnoucí dobroty.
0
Hodnoceno: -
Obtížnost receptu:
Lehká
Potřebný čas:
30 minut
Počet porcí:
4
Ingredience
Sůl a pepř
dle chuti
Slanina nakrájená na kostičky
dle chuti
Smetana ke šlehání
250 ml
Špagety
1 balení
Nastrouhaný parmezán
dle chuti
Žloutky
4 ks
Postup přípravy
1.
Uvařte špagety dle návodu.
2.
Než se uvaří špagety, opražte slaninku na pánvičce. Poté k ní přidejte smetanu a prohřejte vše na mírném ohni (smetana nesmí vřít).
3.
Do misky, ve které máte parmezán, přidejte žloutky a vyšlehejte pomocí vidličky kaši. Do kaše přidejte pár lžiček vody ze špaget, sůl a pepř.
4.
Za stálého míchání poté sýrovo-vaječnou kaši přilijte ke smetaně a nechte vše pořádně prohřát.
5.
Uvařené špagety sceďte a smíchejte je s omáčkou.
6.
Na talíři ještě špagety posypejte hoblinkami parmezánu a nazdobte bazalkou či pertželkou.