Třešňová bublanina, která je vláčná a nadýchaná. Vyzkoušejte ověřený recept
Co dělat s třešněmi? Upečte si z nich báječnou třešňovou bublaninu, která vás překvapí svou chutí. Máme pro vás recept na opravdu luxusní bublaninu. Pokud zrovna zpracováváte úrodu třešní nebo také višní, pusťte se do její přípravy. Tento recept na třešňovou bublaninu je rychlý, snadný, chutný i levný.
Proč se říká bublanina?
Chystáte se udělat bublaninu z třešní a přemýšlíte nad tím, proč má tento moučník zrovna takový název? Bublanina se říká v zásadě proto, že tento moučník s třešněmi během pečení v troubě bublá, nafukuje se a nabíhá a následně tzv. probublá na povrch.
Bublanina se připravuje ze třeného těsta. Jde o sladký moučník s ovocem, který se tradičně peče nejen v Česku, ale také na Slovensku a Polsku. K nejoblíbenějším patří zejména bublanina s třešněmi. Máte na ni chuť? Připravte si ji podle následujícího receptu.
Recept na třešňovou bublaninu: Potřebné ingredience na plech 30x40 cm
- 4 vejce
- 200 gramů cukru krupice
- 350 gramů polohrubé mouky
- 150 mililitrů slunečnicového oleje
- 150 mililitrů polotučného mléka
- 3/4 prášku do pečiva
- odstopkované třešně nebo višně dle chuti
Postup, jak se dělá bublanina z třešní
Jak udělat třešňovou bublaninu? Vyšlehejte celá vejce s cukrem do pěny, přidejte k nim postupně olej, mouku, prášek do pečiva a mléko. Vymíchejte třené těsto, které vylijte na plech vyložený pečicím papírem. Na bublaninu rozprostřete třešně dle chuti.