Upečte si domácí houstičky. Po ochutnání nebudete chtít jiné

Upečte si domácí houstičky. Po ochutnání nebudete chtít jiné Zdroj: Shutterstock.com

Nechutná vám kupované pečivo a raději byste se do jeho přípravy pustili sami? Vyzkoušejte tento jednoduchý, avšak výtečný recept na domácí houstičky, které jsou naprosto bezkonkurenční.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 90 minut
Počet porcí: 6

Ingredience

Polohrubá mouka 500 g
Kostka droždí
Mléko 250 g
Cukr špetka
Sůl 1 lžička
Hera 50 g
Vejce 1 ks
Tuk na vymazání plechu
Vejce na potření
Hrubá sůl, mák, kmín nebo sezam na posypání

Postup přípravy

1.

Mouku prosejeme do mísy a vmícháme sůl. Kvásek zaděláme z droždí, šálku vlažného mléka, cukru a lžičky mouky.

2.

Přidáme zbylé vlažné mléko, změklý tuk, rozšlehané vejce, promícháme a na pomoučeném vále vypracujeme hustší těsto.

3.

Vložíme do mísy, posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.

4.

Z vykynutého těsta lžičkou vykrájíme kousky, na pomoučeném vále je rozválíme a vždy tři válečky spleteme do housky. Z delších válečků tvarujeme preclíky.

5.

Pečivo rozložíme na pomaštěný plech, necháme chvilku kynout, pak potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme solí, mákem, kmínem nebo sezamem a v předem vyhřáté troubě pečeme dozlatova.

Autor:
Publikováno: 8. 1. 2021 13:34 Nahlásit obsah