Upečte si domácí houstičky. Po ochutnání nebudete chtít jiné

Nechutná vám kupované pečivo a raději byste se do jeho přípravy pustili sami? Vyzkoušejte tento jednoduchý, avšak výtečný recept na domácí houstičky, které jsou naprosto bezkonkurenční.
Ingredience
Postup přípravy
Mouku prosejeme do mísy a vmícháme sůl. Kvásek zaděláme z droždí, šálku vlažného mléka, cukru a lžičky mouky.
Přidáme zbylé vlažné mléko, změklý tuk, rozšlehané vejce, promícháme a na pomoučeném vále vypracujeme hustší těsto.
Vložíme do mísy, posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.
Z vykynutého těsta lžičkou vykrájíme kousky, na pomoučeném vále je rozválíme a vždy tři válečky spleteme do housky. Z delších válečků tvarujeme preclíky.
Pečivo rozložíme na pomaštěný plech, necháme chvilku kynout, pak potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme solí, mákem, kmínem nebo sezamem a v předem vyhřáté troubě pečeme dozlatova.