Kategorie Sezonní potraviny

Článek
5 důvodů, proč naši prarodiče neměli potravinové alergie, ale my je máme
5 důvodů, proč naši prarodiče neměli potravinové alergie, ale my je máme Když se zamyslíte - trpěli vaši prarodiče nebo praprarodiče nějakou potravinovou alergií? Vaše odpověď bude s největší pravděpodobností záporná. V současné době zdravotníci zaznamenávají doslova epidemii potravinových alergií, což potvrzují i některé vědecké studie. Jaké jsou hlavní důvody, proč naši předci neměli potravinové alergie?
Článek
Jak poznat kvalitní kopečkovou zmrzlinu: Má přirozenou barvu a příliš rychle netaje
Jak poznat kvalitní kopečkovou zmrzlinu: Má přirozenou barvu a příliš rychle netaje Na kopečkové zmrzlině si během léta s chutí smlsne snad každý z nás. Ne každá však obsahuje lokální suroviny, ovoce a čerstvé mléko. Může být naopak plná chemie. Podle čeho tedy poznáte opravdu poctivou kopečkovou zmrzlinu vyrobenou z kvalitních surovin?
Článek
Mochyně peruánská vás dostane chutí i vysokým obsahem vitaminů a minerálů: Jakým způsobem si na ní pochutnáte?
Mochyně peruánská vás dostane chutí i vysokým obsahem vitaminů a minerálů: Jakým způsobem si na ní pochutnáte? Mochyně peruánská se těší stále větší oblibě i v Česku. Pokud jste si tuto rostlinku původem z jižní Ameriky nevypěstovali doma, koncem léta ji seženete také v některých obchodech. Mochyni peruánskou poznáte podle plodů ve tvaru lampiónků, které v sobě skrývají sladko kyselé bobule. Pojídat je můžete samotné nebo si je přidávat třeba do jogurtu.
Článek
Domácí sirup z ostružin za studena: Nápoj, který vám bude po celý rok připomínat léto
Domácí sirup z ostružin za studena: Nápoj, který vám bude po celý rok připomínat léto Při procházce přírodou jste si jistě všimli, že dozrávají některé lahodné lesní plody. Kromě malin to jsou černomodré ostružiny, které jsou nadopované množstvím vitamínů a minerálů. Pokud vám nechutnají kupované sirupy z obchodu, můžete si z ostružin vyrobit vynikající domácí sirup. Bude nejen zdravý, ale nebude obsahovat ani jakoukoliv chemii.