Důvod, proč jíst čokoládu: Zpomaluje stárnutí pleti a zlepšuje paměť

Důvod, proč jíst čokoládu: Zpomaluje stárnutí pleti a zlepšuje paměť Zdroj: Shutterstock

Snědla jste několik čtverečků čokolády a cítíte se provinile? Nemáte proč! Podle vědců z Univerzity Cambridge má totiž čokoláda pozitivní účinky na naše zdraví. Pokud chcete mlsat bez výčitek, dopřávat byste si měla čokoládu s alespoň 70% podílem kakaa.

Čokoláda se 70% podílem kakaa

Pokud máte ráda sladké, je to pro vás dobrá zpráva! Zapomeňte ale na mléčnou čokoládu nebo nejrůznější čokoládové polevy. Když chcete mlsat bez výčitek a zároveň udělat něco pro své zdraví, sáhněte raději po tmavé čokoládě, která by měla obsahovat alespoň 70 % kakaa.

Zdroj: Shutterstock

Pozitivní účinky na pleť

Tato tmavá čokoláda je plná zdraví prospěšných antioxidantů, které zpomalují známky stárnutí pleti. Sami vědci z Univerzity Cambridge dokázali, že 70% čokolády omezují vznik vrásek.

Jejich výzkum na vzorku lidí ve věku 50 až 60 let trval celkem 4 týdny. Tito lidé každý den snědli 7,5 gramu čokolády se 70% podílem kakaa. Na konci výzkumu byla jejich pokožka méně zánětlivá a naopak více prokrvená. A vrásky měli méně viditelné. Podle vědců byla na konci výzkumu jejich pleť srovnatelná s lidmi, kteří jsou o 20 až 30 let mladší.

Zdroj: Shutterstock

Zahoďte drahé krémy

A co na to říkáme my? Zapomeňte na drahé anti-aging krémy. Pokud vás nějaké ty vrásky trápí už teď, dejte se na zdravé mlsání!  Další pozitivní zprávou pro vás jistě bude i to, že kakao, které je součástí čokolády, obsahuje flavanoly, což  jsou látky, které vám zlepší paměť i soustředění. Takže, až si příště zase rozděláte tabulku hořké čokolády s vysokým podílem kakaa, výčitky zahoďte stranou!

Autor:
Publikováno: 14. 4. 2021 18:39 Nahlásit obsah