Důvod, proč jíst čokoládu: Zpomaluje stárnutí pleti a zlepšuje paměť
Snědla jste několik čtverečků čokolády a cítíte se provinile? Nemáte proč! Podle vědců z Univerzity Cambridge má totiž čokoláda pozitivní účinky na naše zdraví. Pokud chcete mlsat bez výčitek, dopřávat byste si měla čokoládu s alespoň 70% podílem kakaa.
Čokoláda se 70% podílem kakaa
Pokud máte ráda sladké, je to pro vás dobrá zpráva! Zapomeňte ale na mléčnou čokoládu nebo nejrůznější čokoládové polevy. Když chcete mlsat bez výčitek a zároveň udělat něco pro své zdraví, sáhněte raději po tmavé čokoládě, která by měla obsahovat alespoň 70 % kakaa.
Pozitivní účinky na pleť
Tato tmavá čokoláda je plná zdraví prospěšných antioxidantů, které zpomalují známky stárnutí pleti. Sami vědci z Univerzity Cambridge dokázali, že 70% čokolády omezují vznik vrásek.
Zahoďte drahé krémy
A co na to říkáme my? Zapomeňte na drahé anti-aging krémy. Pokud vás nějaké ty vrásky trápí už teď, dejte se na zdravé mlsání! Další pozitivní zprávou pro vás jistě bude i to, že kakao, které je součástí čokolády, obsahuje flavanoly, což jsou látky, které vám zlepší paměť i soustředění. Takže, až si příště zase rozděláte tabulku hořké čokolády s vysokým podílem kakaa, výčitky zahoďte stranou!