Kategorie Čokoláda

Článek
Proč tak zbožňujeme vůni čokolády? Její chemické složení se podobá růžím
Proč tak zbožňujeme vůni čokolády? Její chemické složení se podobá růžím Na čokoládě ujíždí snad každá z nás. Stačí, když si k ní přivoníme a už jí nemůžeme odolat. Čím je čokoláda kvalitnější, tím lépe. Asi jste si všimla toho, že vás neskutečně přitahuje bohatá sametová vůně pražených kakaových bobů. Čím je to dáno a proč nemáme s čokoládou spojeno nic negativního? Vábí nás totiž podobnou vůní, jakou má růže.
Článek
Důvod, proč jíst čokoládu: Zpomaluje stárnutí pleti a zlepšuje paměť!
Důvod, proč jíst čokoládu: Zpomaluje stárnutí pleti a zlepšuje paměť! Snědla jste několik čtverečků čokolády a cítíte se provinile? Nemáte proč! Podle vědců z Univerzity Cambridge má totiž čokoláda pozitivní účinky na naše zdraví. Pokud chcete mlsat bez výčitek, dopřávat byste si měla čokoládu s alespoň 70% podílem kakaa.
(32) Načíst více