Rumburak řezy: Dezert, který si vaše děti zamilují

Rumburak řezy: Dezert, který si vaše děti zamilují Zdroj: facebook.com

Víkend se nepřetržitou rychlostí blíží a s ním i klasická otázka – co připravíme za dezert? Už nemusíte dumat ani zběsile prolistovávat kuchařky. Máme pro vás totiž recept na jedinečné Rumburak řezy.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 40 minut
Počet porcí: 6
Energetická hodnota: 23 kcal / porce

Ingredience

Těsto
1/2 hrnku oleje
Kakao 2 lžíce
Prášek do pečiva 1 balení
Polohrubá mouka 2 hrnky
Cukr krystal 1 hrnek
Mléko 1 hrnek
Vejce 2 ks
Krémová vrstva
Mascarpone nebo jemný tvaroh 700 g
Moučkový cukr 80 g
Smetana ke šlehání 250 ml
Závěrečná vrstva
Rostlinný tuk 50 g
Hořká čokoláda 100 g

Postup přípravy

1.

Nejprve smíchejte v misce všechny ingredience na těsto.

2.

Následně tuto směs navrstvěte na plech vymazaný máslem či vystlaný pečícím papírem. Těsto poté pečte v předem vyhřáté troubě na 170°C přibližně 20 minut.

3.

Než se těsto upeče, připravte si krémovou náplň – mascarpone smíchejte s cukrem a přidejte vyšlehanou smetanu.

4.

Po vychladnutí těsta na něj tuto krémovou vrstvu naneste.

5.

Na závěr ve vodní lázni nechte rozpustit hořkou čokoládu s rostlinným tukem. Poté čokoládovou vrstvu naneste na koláč.

6.

Koláč nechte ztuhnout v lednici alespoň na tři hodiny a poté jej nakrájejte na menší řezy.

Autor:
Publikováno: 4. 1. 2019 11:09 Nahlásit obsah