Je sádlo našemu tělu prospěšné? V mnoha směrech ano

Neustále slýcháme, že vepřové sádlo, na kterém vyrostly naše babičky a maminky, je velmi nezdravé, a to nejhorší co si můžeme k jídlu dát. Pravda je ale úplně jiná. Sádlo vůbec není tak škodlivé, dokonce pokud jej konzumujeme s mírou, může být našemu tělu velmi prospěšné.
Sádlo obsahuje mnoho důležitých látek. Jednou z nich je vitamín B4, který ovlivňuje metabolismus bílkovin, předchází skleróze, a dokonce podporuje regeneraci jater. Dalším vitamínem obsaženým v sádle je vitamín E. Ten posiluje stěny krevních cév a minimalizuje tak případný vznik krevních sraženin. Nezanedbatelnou výhodou sádla je také, že má vliv na regeneraci tkání.
Nesmíme ani zapomenout na vitamín D, který sádlo také obsahuje. Ten má vliv jak na metabolismus, vstřebávání vápníku a dokáže zpomalovat a růst rakovinných buněk. Selen, další významný pomocník obsažený v sádle, nás ochraňuje před volnými radikály. Zinek, který tam také nalezneme, nám zlepšuje dodávky kyslíku a podporuje buněčný růst.