Celosvětový boj s koronavirem hlásí dobré zprávy: Vědecké objevy, úspěšná léčba a snižující se nemocnost

Celosvětový boj s koronavirem hlásí dobré zprávy: Vědecké objevy, úspěšná léčba a snižující se nemocnost Zdroj: Shutterstock.com

Dobrých zpráv není nikdy dost. A zvlášť v dnešní době, kdy i v Česku naplno bojujeme s pandemií koronaviru. Že tento boj není rozhodně marný, potvrzují dobré zprávy, které aktuálně přicházejí ze světa. Přinášíme vám výběr těch nejpodstatnějších. Věříme, že si díky nim udržíte pozitivní mysl.

Cleveland Clinic vyvinula test na COVID-19, výsledky přinese do osmi hodin

Clevalend Clinic, která se nachází v americkém Ohiu, vyvinula nový typ testu na přítomnost koronaviru v lidském těle. Zda jste pozitivní, nebo ne, se díky němu dozvíte za pouhých osm hodin. Tento test na COVID-19 je momentálně ve fázi testování, poté bude k dispozici pro veřejnost.

Zdroj: Shutterstock.com Tisíce vědců z celého světa aktuálně vyvíjejí vakcínu i léky proti koronaviru

Pandemii koronaviru se snaží zastavit tisícovky vědeckých pracovníků z celého světa. Neúnavně vyvíjejí vakcínu i léky proti onemocnění COVID-19. Jde například o vědce z kanadského Quebecu, kteří vytvořili koronaviru podobnou částici, díky níž doufají, že je úspěšně nasměruje k účinné vakcíně.

Nový lék proti koronaviru vyvíjí rovněž japonská zdravotnická společnost Takeda Pharmaceutical Co. Tato organizace uvedla, že cílí na lék, který bude odvozený z krevní plazmy lidí, kteří se úspěšně uzdravili z onemocnění COVID-19.

Vědci z rotterdamské a utrechtské univerzity oznámili, že objevili protilátku, která umí potlačit infekci vyvolanou koronaviry. Tento objev by tak mohl vést k vývoji účinných antivirových léků.

Čína tvrdí, že uzavřela poslední nemocnici, kde léčila nakažené koronavirem

Wuhanští lékaři mají pravděpodobně důvod k oslavě. Podle oficiálního prohlášení Číny byla v této oblasti aktuálně uzavřena poslední nemocnice, kde se léčili lidé nakažení nemocí COVID-19. Jak Čína poukazuje, v dnešní době se již neobjevuje kritický počet nových nákaz koronavirem. Není proto důvod, aby měla tato nemocnice dále fungovat.

Zdroj: Shutterstock.com Nemocnost se snižuje také v Jižní Korey

Ohniskem nákazy nového koronaviru byla nejen Čína, ale také Jižní Korea. Podle oficiálních prohlášení se nový počet nákaz snižuje nejen v Číně, ale právě také v Jižní Korey. Zatímco koronavirus byl v této zemi na vrcholu 29. února, kdy se v jeden den nakazilo celkem 909 lidí, v současnosti se v Jižní Korey nakazí „pouze“ 74 lidí denně.

Novorozenec z londýnské porodnice pozitivní na COVID-19 si vede velmi dobře

Nejmladším nakaženým, u kterého testy prokázaly přítomnost koronaviru, je miminko, které se v březnu narodilo v londýnské North Middlesex Hospital. Toto děťátko se nakazilo pravděpodobně bezprostředně po narození. Podle lékařů je však mimo nebezpečí a vede si nadmíru dobře. I vědci poukazují na to, že průběh koronaviru u nejmladších dětí je nízkorizikový a nakažené dítě má pouze mírné nebo takřka nepozorovatelné příznaky.

A pokud vás zajímá, s jakými dalšími pandemiemi se lidstvo muselo potýkat, mrkněte na naše video, které naleznete níže.

Autor:
Publikováno: 19. 3. 2020 10:00 Nahlásit obsah