Co se zbylou bramborovou kaší? Připravte si následující recepty
Zbyla vám od oběda bramborová kaše a už ji nechcete večer dojídat? Určitě víte, že jídlo do koše nepatří. A zvlášť ne bramborová kaše, z které si můžete připravit ještě několik kulinářských specialit. Inspirujte se následujícími recepty ze zbylé bramborové kaše, které budou vašim chuťovým pohárkům jenom lahodit!
Recepty ze zbylé bramborové kaše
Ze zbylé bramborové kaše můžete vykouzlit několik receptů, které jsou jednoduché na přípravu, levné a zároveň moc dobré. Bramborovou kaši, doplněnou o několik další ingrediencí, totiž můžete zapékat či smažit. Výborná je v kombinaci s rybou, zeleninou nebo třeba sýrem. Vyzkoušejte následující recepty, díky kterým zbylou bramborovou kaši zužitkujete na jedničku s hvězdičkou.
Placičky z bramborové kaše
Do zbylé bramborové kaše přidejte „dle oka“ celá vejce, strouhaný sýr, hrubou mouku a sůl. Snažte se přitom vytvořit vláčné těsto, které se musí trochu lepit. Z těsta vytvářejte placičky, které z obou stran smažte na rozpáleném oleji. Placičky jezte jako přílohu, ale i samostatně. Výborné jsou například se zeleninovým salátem nebo s bylinkovým dipem, vyrobeným ze zakysané smetany, soli, pepře a petrželky.
Placičky z bramborové kaše s povidly
Placičky ze zbylé bramborové kaše jsou výborné také na sladko. K bramborové kaši stačí pouze přidat celá vejce, hrubou mouku a špetku soli. Vznikne vám vláčné těsto, které smažte ve tvaru placiček na rozpáleném oleji. Tyto placičky jezte pomazané povidly a případně poprášené moučkovým cukrem.
Zapečená bramborová kaše
Ke zbylé bramborové kaši přidejte dle jejího množství vaječné žloutky a našlehané vaječné bílky. Do této směsi dále patří hrubá mouka, rozdrcený česnek, sůl, pepř, majoránka a uzenina nakrájená na kostičky. Směs z bramborové kaše důkladně promíchejte a pečte v zapékací misce dozlatova. K této zapečené bramborové kaši je výborný například zelný salát.
Ryba zapečená s bramborovou kaší
K tomuto receptu budete potřebovat pouze rybí filé, bramborovou kaši od oběda, vejce, sůl, pepř a muškátový oříšek. Do zbylé bramborové kaše vmíchejte mixérem žloutky (a dle potřeby ještě mléko), osolte, opepřete, ochuťte strouhaným muškátovým oříškem a jemně vmíchejte sníh z bílků. Rybí filé mezitím nakrájejte na menší kostičky, osmažte jej na másle a poté jej pomalu zamíchejte do připraveného bramborového suflé. Pečte dozlatova v troubě předehřáté na 200°C. Podávejte se zeleninovým salátem.
Jakým způsobem zužitkováváte zbylou bramborovou kaši u vás doma? Budeme rádi, když nám do komentáře napíšete svůj recept.