Jak si doma udělat výbornou domácí mozzarellu? Je to snadné
Také patříte mezi ty, kteří nedokážou odolat lahodné chuti mozzarelly ve spojení s rajčaty, bazalkou a olivovým olejem? A co si takhle udělat domácí mozzarellu, která tomuto lehkému pokrmu dodá ještě vytříbenější chuť?
Ingredience
Postup přípravy
Nejdříve smíchejte kyselinu citrónovou s ¼ hrnku studené vody.
Poté si v jiném hrnku nechte rozpustit přírodní syřidlo opět s ¼ hrnku studené vody.
Dejte vařit mléko, a jakmile bude teplé, opatrně do něj přidejte směs kyseliny citrónové a důkladně promíchejte.
Tuto směs neustále míchejte a udržujte ji při teplotě 31°C.
Po chvíli přidejte směs s rostlinným syřidlem a v tento moment udržujte teplotu na 40°C.
Následně vypněte plotýnku, hrnek přikryjte například utěrkou a nechce tuto směs alespoň na 5 minut odpočinout.
Ve druhém hrnci si ohřejte vodu na 87°C.
Po uplynutí 5 minut by se v hrnci se směsí měla začít oddělovat syrovátka od tvarohově vypadající části. Pokud k tomu ještě nedošlo, nechte směs ještě chvíli odpočívat.
Poté ji přelijte do cedníku a následně ji ponořte do hrnce s vodou, která má 87°C a povařte ji 5 minut.
Za občasného míchání udržujte nyní teplotu na 57°C.
Po 5 minutách vyberte z hrnce hrudky, jemně tuto směs osolte a zpracujte podobně jako těsto, dokud se vám nedostane konzistence, kterou má mozzarella.