Jak si doma udělat výbornou domácí mozzarellu? Je to snadné!

Jak si doma udělat výbornou domácí mozzarellu? Je to snadné! Zdroj: Shutterstock.com

Také patříte mezi ty, kteří nedokážou odolat lahodné chuti mozzarelly ve spojení s rajčaty, bazalkou a olivovým olejem? A co si takhle udělat domácí mozzarellu, která tomuto lehkému pokrmu dodá ještě vytříbenější chuť?

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Střední
Potřebný čas: 60 minut
Počet porcí: 4

Ingredience

Kyselina citrónová 1.5 lžičky
¼ tablety rostlinného syřidla
Sůl 1 lžička
Mléko 3.5 l

Postup přípravy

1.

Nejdříve smíchejte kyselinu citrónovou s ¼ hrnku studené vody.

2.

Poté si v jiném hrnku nechte rozpustit přírodní syřidlo opět s ¼ hrnku studené vody.

3.

Dejte vařit mléko, a jakmile bude teplé, opatrně do něj přidejte směs kyseliny citrónové a důkladně promíchejte.

4.

Tuto směs neustále míchejte a udržujte ji při teplotě 31°C.

5.

Po chvíli přidejte směs s rostlinným syřidlem a v tento moment udržujte teplotu na 40°C.

6.

Následně vypněte plotýnku, hrnek přikryjte například utěrkou a nechce tuto směs alespoň na 5 minut odpočinout.

7.

Ve druhém hrnci si ohřejte vodu na 87°C.

8.

Po uplynutí 5 minut by se v hrnci se směsí měla začít oddělovat syrovátka od tvarohově vypadající části. Pokud k tomu ještě nedošlo, nechte směs ještě chvíli odpočívat.

9.

Poté ji přelijte do cedníku a následně ji ponořte do hrnce s vodou, která má 87°C a povařte ji 5 minut.

10.

Za občasného míchání udržujte nyní teplotu na 57°C.

11.

Po 5 minutách vyberte z hrnce hrudky, jemně tuto směs osolte a zpracujte podobně jako těsto, dokud se vám nedostane konzistence, kterou má mozzarella.

Autor:
Publikováno: 14. 9. 2017 08:58 Nahlásit obsah