Masopustní koblihy bez kynutí jsou vláčné a nadýchané. Navíc je připravíte během chvíle

Masopustní koblihy bez kynutí jsou vláčné a nadýchané. Navíc je připravíte během chvíle Zdroj: Shutterstock

Máte chuť na masopustní koblihy, ale nechcete jejich přípravou strávit půl dne? Krásně nadýchané, voňavé a chutné masopustní koblihy nemusíte připravovat pouze z kynutého těsta. Vyzkoušejte následující recept na masopustní koblihy bez kynutí a nikdy již nebudete dělat jiné.

Ingredience na rychlé koblihy bez kynutí

  • 250 gramů polotučného tvarohu ve vaničce
  • 170 gramů hladké mouky
  • 2 celá vejce
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • 0,5 balení prášku do pečiva
  • 1 lžíce rumu
  • špetka soli

Na smažení masopustních koblih budete dále potřebovat rostlinný olej. Použijte nejlépe řepkový olej, který vydrží vysoké teploty, nepřepaluje se a má neutrální chuť.

Příprava masopustních koblih bez kynutí krok za krokem

1. Z výše uvedených ingrediencí vypracuje těsto, které bude mírně lepivější.

2. Potřete si ruce olejem a z těsta postupně vypracovávejte kuličky zhruba o velikosti pingpongového míčku. 

3. Tvarohové koblihy smažte z obou stran dozlatova ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje.

4. Hotové masopustní koblihy bez kynutí rozložte na papírové utěrky, aby se do nich mohla vsáknout přebytečná mastnota.

Zdroj: Shutterstock Jak podávat masopustní koblihy bez kynutí

Tvarohové koblihy bez kynutí jsou vláčné a nadýchané. Jedná se o sladkou masopustní pochoutku, kterou zvládnete udělat během chvíle, aniž byste museli v kuchyni trávit spoustu času.

Jak si na hotových masopustních koblížkách bez kynutí opravdu pochutnáte? Namažte je svou oblíbenou marmeládou, posypte strouhaným tvarohem a dejte na ně šlehačku. Masopustní koblihy bez kynutí skvěle chutnají i sypané moučkovým cukrem. Této úžasné pochoutce se rozhodně nic nevyrovná!

Zdroj: Recepty všeho druhu | Facebook.com
Autor:
Publikováno: 8. 2. 2023 10:44 Nahlásit obsah