Recept na masopustní bobíky: Toto jednoduché šlehačkové cukroví je skvělou náhradou za koblížky

Recept na masopustní bobíky: Toto jednoduché šlehačkové cukroví je skvělou náhradou za koblížky Zdroj: Shutterstock

K tradičnímu masopustnímu pečivu nepatří pouze boží milosti, koblihy nebo koblížky. Sladkou pochoutkou jsou také báječné masopustní bobíky, které velmi snadno připravíte z pouhých tří surovin. Vyzkoušejte následující recept na masopustní bobíky a výsledek si budete rozhodně pochvalovat.

Masopustní bobíky jsou chutným šlehačkovým cukrovím ze tří surovin

Jestliže hledáte rychlou a chutnou náhradu za masopustní koblížky, vyzkoušejte masopustní bobíky. Recept na toto sladké masopustní pečivo je velmi snadný, neboť jej připravíte z pouhých tří surovin.

Masopustní bobíky jsou velmi chutným šlehačkovým cukroví, které se na rozdíl od koblížků nesmaží ve vrstvě oleje, nýbrž peče v troubě. Masopustní bobíky si zkuste připravit podle následujícího receptu. Zaručujeme, že se vám rozplynou na jazyku.

Zdroj: Shutterstock Ingredience na masopustní bobíky

  • 430 gramů hladké mouky
  • 250 mililitrů 33procentní šlehačky
  • 1 změklá hera

Na obalení: kombinace moučkového a vanilkového cukru, nebo kombinace moučkového a skořicového cukru

Příprava masopustních bobíků krok za krokem

1. Mouku, heru a šlehačku zpracujte v hladké těsto.

2. Z hotového těsta v ruce vyvalujte malé kuličky, která postupně skládejte na plech vyložený pečicím papírem.

3. Masopustní bobíky pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia do zlatova (zhruba 20-30 minut).

4. Masopustní bobíky ještě za tepla obalujte ve směsi moučkového a vanilkového cukru, nebo ve směsi moučkového a skořicového cukru.

Zdroj: Recepty všeho druhu | Facebook.com
Autor:
Publikováno: 27. 1. 2023 13:01 Nahlásit obsah