Tatarák z červené řepy

Tatarák z červené řepy Zdroj: Shutterstock.com

Vyzkoušejte zdravou variantu tataráku, která zachutná i masožroutům.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 95 minut
Počet porcí: 4

Ingredience

Suroviny
Pepř a sůl dle chuti
Stroužky česneku 2 stroužky
Chléb nebo toustový chléb na topinky 8 plátků
Plnotučné hořčice 1 lžička
Balzámového octa 1 lžička
Nasekaná šalotka 1 balení
Nastrouhaného křenu 50 g
Olivového oleje 3 lžíce
červená řepa 400 g

Postup přípravy

1.

Nejprve předehřejte troubu na 200°C.

2.

Omyjte, osušte řepu a vložte do zapékací mísy. Přelijte olivovým olejem, osolte a opepřete.

3.

Mísu překryjte alobalem a řepu pečte do měkka 1 – 1,5 hodiny.

4.

Po vychladnutí řepu oloupejte, nastrouhejte nahrubo a přidejte k ní nastrouhaný křen, balzámový ocet, plnotučnou hořčici a dle chuti osolte a opepřete.

5.

Podávejte s topinkou potřenou česnekem.

Publikováno: 23. 1. 2019 10:40 Nahlásit obsah