Tatarák z červené řepy
Vyzkoušejte zdravou variantu tataráku, která zachutná i masožroutům.
0
Hodnoceno: -
Obtížnost receptu:
Lehká
Potřebný čas:
95 minut
Počet porcí:
4
Ingredience
Suroviny
Pepř a sůl
dle chuti
Stroužky česneku
2 stroužky
Chléb nebo toustový chléb na topinky
8 plátků
Plnotučné hořčice
1 lžička
Balzámového octa
1 lžička
Nasekaná šalotka
1 balení
Nastrouhaného křenu
50 g
Olivového oleje
3 lžíce
červená řepa
400 g
Postup přípravy
1.
Nejprve předehřejte troubu na 200°C.
2.
Omyjte, osušte řepu a vložte do zapékací mísy. Přelijte olivovým olejem, osolte a opepřete.
3.
Mísu překryjte alobalem a řepu pečte do měkka 1 – 1,5 hodiny.
4.
Po vychladnutí řepu oloupejte, nastrouhejte nahrubo a přidejte k ní nastrouhaný křen, balzámový ocet, plnotučnou hořčici a dle chuti osolte a opepřete.
5.
Podávejte s topinkou potřenou česnekem.