Velikonoční mandloví zajíčci

Velikonoční mandloví zajíčci Zdroj: Vitana

Pečení roztomilých malých zajíčků můžete nechat na poslední chvíli. Těsto umícháte v jediné misce, tak nějak mezi diskusí o počasí. Příprava je velmi jednoduchá, proto je skvělé do ní zapojit i malé děti.

Ingredience (10 ks)

  • 150 g mandlové mouky
  • 80 g celozrnné pšeničné mouky
  • 40 g hladké mouky
  • 150 g másla
  • 30 g vejce
  • 75 g cukru moučky
  • 1 cukr s mandlovou příchutí 
  • ½ kypřicího prášku s vinným kamenem
  • 200 g ovocné směsi jahoda
  • 100 g cukru moučky

Postup: 

  1. Do prosáté mouky zamíchejte kypřicí prášek. Povolené máslo zadělejte s cukrem a vejci. Do rozmíchaného másla zamíchejte sypké suroviny.
  2. Těsto zabalte a nechte jednu hodinu odležet v lednici. Poté těsto rozválejte a vykrajujte velikonoční tvary. Polovině motivů vykrojte střed malým srdíčkem.
  3. Pečte při 180 °C dozlatova. Upečené tvary rozdělte na spodky a vršky se srdíčkem. Na dolní část rozetřete jahodovou marmeládu a horní část pocukrujte. Nakonec dolní a horní část spojte.
Autor:
Publikováno: 15. 4. 2019 09:48 Nahlásit obsah