Velikonoční mandloví zajíčci
Pečení roztomilých malých zajíčků můžete nechat na poslední chvíli. Těsto umícháte v jediné misce, tak nějak mezi diskusí o počasí. Příprava je velmi jednoduchá, proto je skvělé do ní zapojit i malé děti.
Ingredience (10 ks)
- 150 g mandlové mouky
- 80 g celozrnné pšeničné mouky
- 40 g hladké mouky
- 150 g másla
- 30 g vejce
- 75 g cukru moučky
- 1 cukr s mandlovou příchutí
- ½ kypřicího prášku s vinným kamenem
- 200 g ovocné směsi jahoda
- 100 g cukru moučky
Postup:
- Do prosáté mouky zamíchejte kypřicí prášek. Povolené máslo zadělejte s cukrem a vejci. Do rozmíchaného másla zamíchejte sypké suroviny.
- Těsto zabalte a nechte jednu hodinu odležet v lednici. Poté těsto rozválejte a vykrajujte velikonoční tvary. Polovině motivů vykrojte střed malým srdíčkem.
- Pečte při 180 °C dozlatova. Upečené tvary rozdělte na spodky a vršky se srdíčkem. Na dolní část rozetřete jahodovou marmeládu a horní část pocukrujte. Nakonec dolní a horní část spojte.