Máte chřipku? Vsaďte na mrkev
Příchod podzimu se nepřetržitě blíží a s ním přichází období chřipek, které se nevyhnou nikomu z nás. Ačkoliv je to banální onemocnění, mnoho z nás jej přechází, čímž si přivodí zbytečné komplikace a jen prodlužování léčby.
Samozřejmě chápeme, že jen málokdo si může dovolit zůstat s chřipkou v posteli několik dnů, naštěstí pro všechny, které chřipka často trápí a chtějí ji vyléčit co nejrychleji, existuje jeden skvělý domácí lék, ve kterém hlavní roli hraje mrkev. Mrkev je jedna z nejzákladnějších potravin v našem jídelníčku a patří mezi velmi oblíbenou zeleninu, kterou přidáváme do spousty pokrmů, především polévek. Kromě skvělé sladké chuti disponuje vlastnostmi, které zmírňují respirační potíže, včetně kašle.
Navíc díky své vynikající chuti a výživným složkám se mrkev používá při přípravě přírodního domácího léku. Je to především kvůli vysokému obsahu vitamínu C a B, které léčí chřipku, zmírňují tvorbu hlenu, mírní nachlazení, zklidňují kašel a posilují imunitní systém.
Co budete na přípravu léku potřebovat:
- 5 velkých mrkví
- citrónová šťáva z jednoho citrónu
- 4 lžíce medu
Postup:
Mrkve nakrájejte na malé kousky a vařte je pár minut ve vodě. Poté je nechte vychladnout a za pomoci vidličky je rozmačkejte a přidejte citrónovou šťávu. Následně přidejte med a vše důkladně promíchejte, vložte do skleněné nádoby a nechte v lednici odpočinout.