Jak oloupat granátové jablko, aby nestříkala šťáva? Chce to znát ten správný grif

Granátové jablko patří k oblíbeným druhům exotického ovoce, na kterém si pochutnáváme zvlášť v zimním období. Velkým problémem však bývá jeho loupání, se kterým si spousta lidí neví rady. Přinášíme proto tip na chytrý postup, jak oloupat granátové jablko, aby červená šťáva nestříkala všude kolem.
Co se jí z granátového jablka
Z granátového jablka se jí celá zrníčka, a to i se semínky. Ke konzumaci naopak nejsou určeny slupky a také bílé blanky mezi zrníčky. Na zrníčkách z granátového jablka si můžete pochutnávat jen tak. Dát si je můžete také do jogurtu, kaše, müsli, pečeného moučníku, rýžového nákypu, ale také zeleninového salátu s kuřecím masem.
A jak udělat šťávu z granátového jablka? Zrníčka stačí jednoduše odšťavnit v elektrickém odšťavňovači. Pokud vám nevadí pecičky, zrníčka z granátového jablka můžete využít také k přípravě ovocného či zelenino-ovocného smoothie.
Návod, jak oloupat granátové jablko, aby z něj nestříkala šťáva

1. Granátovému jablku opatrně odřízněte čepičku, tj. v oblasti zbytku květu.
2. Na liniích, které oddělují segmenty zrníček, slupku opatrně nařízněte.
3. V dalším kroku granátové jablko pomocí rukou rozevřete a rozdělte na dílky. Následně se již můžete pustit do konzumace granátového jablka.
Granátové jablko: Vitamíny a další zdraví prospěšné látky
Červená zrníčka granátového jablka v sobě skrývají řadu zdraví prospěšných látek. Jde zvláště o vitaminy A, C, E a kyselinu listovou. V granátovém jablku dále najdete železo, draslík, zinek, fosfor, vápník, vlákninu, spoustu antioxidantů i cenné polyfenoly.
Jak granátové jablko působí na lidské zdraví? Více než pozitivně. Představuje skvělou prevenci srdečních onemocnění, snižuje krevní tlak, má protizánětlivé účinky nebo podporuje správné trávení.
Ke konzumaci je vhodné zralé granátové jablko: Jak jej poznat?

Pokud si budete chtít pochutnat na granátovém jablku, vyberte si opravdu zralý kousek. Jak zralé granátové jablko poznáte? Zejména podle toho, že je jeho slupka červená a mírně vysušená. Počítejte přitom s tím, že i zralé neoloupané granátové jablko vám doma v chladu vydrží až několik týdnů.
Zdroj: Dumazahrada.cz, iTesco.cz, iReceptar.cz