Připravte si doma ten nejlepší popcorn jako z kina
Ačkoliv příprava popcornu vypadá snadně, pokud jste se někdy pokusili si jej připravit sami doma, jistě víte, že odhadnout správnou dobu na jeho přípravu je docela zapeklitá věc.
Když jej tam necháte chvíli, budete mít více neudělaných zrníček než těch rozpuknutých a když jej tam naopak necháte příliš dlouho, namísto lahodného a křupavého pokrmu budete mít jen spálené uhlíky. Proto pro všechny milovníky této křupavé dobroty máme dva způsoby, jak si připravit ten nejchutnější popkorn jako z kina.
První způsob přípravy
Existuje však mnohem lepší způsob, jak si popcorn připravit, než jen dát sáček do mikrovlnky. Nejprve do mikrovlnné trouby vložte šálek s vodou a zapněte jej tak na jednu minutu. Tím uvnitř mikrovlnné trouby zvýšíte vlhkost, což je právě něco, co udělá náš popcorn ještě chutnější. Jakmile se voda zahřeje, vyjměte šálek a okamžitě na jeho místo dejte sáček s popcornem.
Poté zapněte mikrovlnnou troubu na požadovaný čas, avšak nikdy od ní neodcházejte. Je mnohem lepší dobu přípravy popcornu regulovat, podle toho, jak moc praská. Když je totiž rozmezí mezi praskáním delší než dvě nebo tři sekundy, je to známka toho, že je pochoutka hotová.
Druhý způsob přípravy
Další způsob je sice o něco složitější, ale určitě stojí za vyzkoušení. Papírové obaly, ve kterých popcorn připravujeme, jsou velmi často napuštěné nežádoucími chemickými látkami, které jsou poté obsaženy i v našem pokrmu. Rozstřihněte tedy tento sáček a popcornová zrna z něj vsypte do skleněné nádoby, kterou můžete vložit do mikrovlnné trouby.
A jak oblíbené mlsání k televizi i na oslavy připravujete vy?