Kategorie Tipy a triky

Článek
Jak mít zářivě bílé záclony jako v první den nákupu: Na domácí bělení zašedlých záclon použijte sůl, ocet i prášek do pečiva
Jak mít zářivě bílé záclony jako v první den nákupu: Na domácí bělení zašedlých záclon použijte sůl, ocet i prášek do pečiva Zašedlé záclony na oknech nejsou rozhodně dobrou vizitkou. Chtěli byste, aby byly zářivě bílé jako dřív? Navrátit bělostnou krásu záclonám můžete i pomocí několika jednoduchých triků. Při bělení záclon si přitom vystačíte se surovinami, které běžně najdete doma. Jde totiž o sůl, ocet nebo prášek do pečiva.
Článek
Jak si usnadnit sušení prádla v sušičce: Nepřeplňujte buben, zapomeňte na aviváž a používejte tenisové míčky
Jak si usnadnit sušení prádla v sušičce: Nepřeplňujte buben, zapomeňte na aviváž a používejte tenisové míčky Sušička prádla je neocenitelný vynález, který pravidelně používáme zejména s příchodem podzimních a zimních měsíců. Abyste měli při použití tohoto domácího pomocníka prádlo dokonale suché a nemuseli jste jej následně ani žehlit, vyplatí se vám dodržovat několik pravidel. Která z nich vám tedy usnadní sušení prádla v sušičce?
Článek
Jak vydlabat a vyřezat halloweenskou dýni, aby nezplesnivěla: Při výrobě této dekorace na Halloween dodržujte několik zásad
Jak vydlabat a vyřezat halloweenskou dýni, aby nezplesnivěla: Při výrobě této dekorace na Halloween dodržujte několik zásad I když není Halloween ryze českým svátkem, již si to v tento den, který připadá na 31. října, nedokážeme představit bez vyřezávané dýně. Pokud zrovna dlabete a vyřezáváte strašidelnou dýni na Halloween, zkuste se držet několika důležitých pravidel. Právě díky nim vám nádherná halloweenská dýně vydrží co nejdéle a příliš rychle nezplesniví.
Článek
Skořápky z vlašských ořechů rozhodně nevyhazujte. Podpoří vaše zdraví a podtrhnou krásu
Skořápky z vlašských ořechů rozhodně nevyhazujte. Podpoří vaše zdraví a podtrhnou krásu Jádra vlašských jsou nejen chutná, ale obsahují cenný koktejl látek, které mají pozitivní vliv na naše zdraví. Až budete vlašáky opět loupat, rozhodně jejich ořechové skořápky neházejte do koše. Už naše prababičky totiž věděly, že díky skořápkám z vlašských ořechů můžeme být zdravější a krásnější.
Článek
Jak pečovat o řasy po sundání umělých: Používejte výživná séra a změňte svůj jídelníček
Jak pečovat o řasy po sundání umělých: Používejte výživná séra a změňte svůj jídelníček Rozhodla jste se dříve, že si necháte prodloužit řasy? Rozhodně jste nebyla jediná. Jenže po sundání umělých řas o několik měsíců později jste se pravděpodobně přesvědčila o tom, že to byla velká chyba. Po sundání umělých totiž bývají přírodní řasy velmi krátké a řídké. Co tedy dělat, aby na ně byla opět radost pohledět?
Článek
Jak poznat kvalitní burčák z bílých hroznů: Zaměřte se na barvu, míru zakalení, hustotu a chuť
Jak poznat kvalitní burčák z bílých hroznů: Zaměřte se na barvu, míru zakalení, hustotu a chuť Jako každým rokem i letos nastává sezona burčáku. Pokud na zkvašený mošt z bílých hroznů nedáte dopustit, dejte si záležet na jeho výběru. Poznat opravdu kvalitní burčák je kumšt. Pomůže vám, když se při jeho výběru budete řídit několika pravidly.
Článek
Co se zelenými rajčaty: Mohou dozrát i po sklizni, pokud je uložíte k jablkům
Co se zelenými rajčaty: Mohou dozrát i po sklizni, pokud je uložíte k jablkům Na sklonku léta zahrádkáři obvykle sklízejí všechnu svou vypěstovanou úrodu. Týká se to i rajčat, jejichž červené plody je třeba otrhat do prvních mrazíků. Ale co se zelenými sklizenými rajčaty, která nejsou ještě vhodná k jídlu? Rozhodně je nevyhazujte, zčervenají vám doma díky několika zahrádkářským trikům.
Článek
Jak vyžehlit zmačkané oblečení bez žehličky: V nouzi nejvyšší pomůže ocet a horká sprcha
Jak vyžehlit zmačkané oblečení bez žehličky: V nouzi nejvyšší pomůže ocet a horká sprcha Máte ráno naspěch, ale nestihli jste si vyžehlit oblečení, které si chcete vzít na sebe? Nevadí. Tento problém během chvíle vyřešíte, i když do ruky nevezmete žehličku. Vyzkoušejte několik triků, díky kterým vyžehlíte zmačkané oblečení i bez jejího použití.
Článek
Jak poznat kvalitní kopečkovou zmrzlinu: Má přirozenou barvu a příliš rychle netaje
Jak poznat kvalitní kopečkovou zmrzlinu: Má přirozenou barvu a příliš rychle netaje Na kopečkové zmrzlině si během léta s chutí smlsne snad každý z nás. Ne každá však obsahuje lokální suroviny, ovoce a čerstvé mléko. Může být naopak plná chemie. Podle čeho tedy poznáte opravdu poctivou kopečkovou zmrzlinu vyrobenou z kvalitních surovin?
(118) Načíst více