JenŽeny.cz
Láska/Vztahy
Láska
Rodina
Vášeň
Psychologie
Dojemné
Zdraví/Krása
Móda
Účesy
Líčení
Zdravý životní styl
Krása
Hubnutí
Diety
Cvičení
Horoskopy
Recepty
Domov
DIY
Videa
Kvízy
Další
Art/Kultura
Celebrity
Zábava
Cestování
Nástěnka
Redaktorky
Přidej se k nám
Přihlášení
JenŽeny.cz
Zdraví a krása
Móda
Tipy a triky
Kategorie
Tipy a triky
Článek
Jak oloupat granátové jablko, aby nestříkala šťáva? Chce to znát ten správný grif
Granátové jablko patří k oblíbeným druhům exotického ovoce, na kterém si pochutnáváme zvlášť v zimním období. Velkým problémem však bývá jeho loupání, se kterým si spousta lidí neví rady. Přinášíme proto tip na chytrý postup, jak oloupat granátové jablko, aby červená šťáva nestříkala všude kolem.
Video
Máte doma pár starých květináčů a nevíte, jak je využít? Máme skvělé řešení
Pokud jste zjistili, že máte doma spoustu nepotřebných květináčů třeba z rostlinek, které jste již přesadili do větších nebo do truhlíků a chystáte se je vyhodit, máme pro vás super řešení, jak je využít.
Článek
Zavřeniny: Tento způsob uchování ovoce bez zavařování je bez cukrů i konzervantů
Přemýšlíte nad tím, jak uchovat sezonní ovoce bez zavařování? Připravte si do sklenic tzv. zavřeniny. Jde o způsob uchování ovoce bez zavařování, ke kterému nepotřebujete žádné cukry ani konzervanty. Jako zavřeninu můžete připravit zvláště chemicky neošetřené maliny, borůvky, rybíz, třešně nebo angrešt.
Článek
Jak prodloužit životnost ovoce a zeleniny? Díky několika trikům vám vydrží déle čerstvé
Dejte sbohem plesnivému ovoci, nevábně vypadající zelenině a zvadlým bylinkám. Zkuste využít několik osvědčených triků, díky kterým vám sklizené ovoce a zelenina a nařezané bylinky vydrží doma mnohem déle. Co zaručeně stojí za to vyzkoušet?
Článek
Nestihla jste do léta zhubnout? I tak můžete vypadat bezchybně
K tomu, abyste měla perfektní tělo, které můžete bez vrásek vystavovat na pláži, nedojde v průběhu jedné noci. Musíte prostě tvrdě makat. Pokud jste to ovšem nestihla, už nic nedoženete. Nevěšte ale hlavu: Prozradíme vám pár vychytávek, díky kterým budete vypadat na pláži nebo na koupališti skvěle, i když máte pár kilo navíc!
Článek
Zavařování okurek v troubě, mikrovlnce či myčce má několik pravidel. Zásadní je teplota, čas i vzdálenost sklenic
Sezona zavařování okurek je v plném proudu. Máte svůj osvědčený recept na křupavé nakládané okurky? Poté, co okurky naskládáte do sklenic a zalijete nálevem, je na řadě jejich zavařování. Jak tedy nejlépe zavařit okurky? Chce to vychytat nejen správnou teplotu. Určitá pravidla má také zavařování okurek v troubě, mikrovlnce nebo myčce.
Článek
Holení do plavek: Jak na hladká třísla bez červených pupínků?
Trendy přejí hladké pokožce bez jediného chloupku, a to i v oblasti intimních partií. Ale znáte to: I když se při holení nebo depilaci snažíte sebevíc, výsledkem je zarudlá pokožka s pupínky, což v takových bikinách nevypadá vůbec hezky. Jak tedy docílit hladkých třísel bez nevzhledné vyrážky? Vyzkoušejte následující triky!
Článek
Mikrovlnka nejen k ohřevu jídla: Použijte ji jinak, než znáte
Mikrovlnná trouba, kterou většina z nás používá k ohřevu jídla, může mít i mnoho dalších využití. A nejde jenom o vaření hrnkových knedlíků nebo pečení bábovek. Jsou tu i další mikrovlnkové vychytávky, které vám časově ulehčí práci hlavně v kuchyni. Ve kterých případech vám tedy mikrovlnka co nejvíc pomůže?
Článek
Jak vyčistit toustovač? Nad připečeným sýrem zvítězíte i díky triku s pečicím papírem
Milujete tousty? V tom případě je u vás doma v permanentním vytížení toustovač. Pokud je každodenní využití na tomto přístroji opravdu znát, pusťte se do jeho čištění. Přinášíme několik tipů, jak snadno vyčistit toustovač, abyste jej zbavili všech nečistot. Také vám prozradíme trik s pečicím papírem, díky kterému zvítězíte i nad připečeným sýrem.
(100) Načíst více
Článek
Kačenka česká patří k nejchutnějším jarním houbám. Už roste
Těšíte se, až vyrazíte do lesa na houby? Rozhodně nemusíte čekat až do léta. Když budete mít štěstí, narazíte na kačenku českou, která se řadí k prvním jarním houbám. Kačenku se rozhodně vyplatí nasbírat, protože v kuchyni patří ke skutečným delikatesám.