Zemřel parťák Chucka Norrise z Walker, Texas Ranger. Herci Clarenci Gilyardovi Jr. bylo 66 let

Zemřel parťák Chucka Norrise z Walker, Texas Ranger. Herci Clarenci Gilyardovi Jr. bylo 66 let Zdroj: Shutterstock

Filmové a seriálové fanoušky zasáhla velmi smutná zpráva. Ve věku 66 let zemřel v pondělí 28. listopadu 2022 herec a akademik Clarence Gilyard Jr., který se proslavil zejména díky rolím v televizním seriálu Walker, Texas Ranger nebo ve filmech Top Gun či Smrtonosná past. Příčina smrti Clarence Gilyarda Jr. není dosud veřejně známá.

Zpráva o úmrtí Clarence Gilyarda Jr. přišla jako blesk z čistého nebe

O úmrtí Clarence Gilyarda Jr. informovala Nevadská univerzita v Las Vegas, kde tento slavný herec působil jako profesor filmu a divadla. Ve veřejném prohlášení o odchodu této herecké legendy není zmíněna přesná příčina smrti.

Letos na Štědrý den by Clarence Gilyard Jr. oslavil 67. narozeniny. Bohužel již žádnou další svíčku na narozeninovém dortu nesfoukne, protože odešel navždy. Odchod tohoto slavného herce je velkým šokem nejen pro jeho nejbližší, ale také pro seriálové a filmové fanoušky a rovněž pro studenty, které učil na univerzitě.

Zdroj: Shutterstock Zazářil i ve filmech Top Gun, Karate Kid 2 nebo Smrtonosná past

Clarence Gilyard Jr. se narodil 24. prosince 1955 v městečku Moses Lake v americkém státě Washington. Jelikož jeho táta působil coby důstojník amerických vzdušných sil, Clarence vyrůstal na vojenských základnách v Texasu, na Floridě a na Havaji. Již od dětství jej to ale táhlo k herectví a svůj velký sen si následně splnil. 

V roce 1980 se přestěhoval do Los Angeles a do světa herectví se pustil naplno. Například s Jimem Carreyem si zahrál v televizním sitcomu The Duck Factory (1984). Filmovým debutem Clarence Gilyarda byl hvězdný film Top Gun (1986), ve kterém po boku Toma Cruise ztvárnil roli radarového důstojníka Sundowna.

Clarence Gilyard zazářil rovněž ve filmu Karate Kid 2 (1986) a zejména v legendárním akčním snímku Smrtonosná past (1988), ve kterém si zahrál jednoho z teroristů, počítačového experta Thea. 

Chuck Norris poslal svému příteli vzkaz do nebe

V letech 1993 až 2001 se Clarence Gilyard stal součástí úspěšného televizního seriálu Walker, Texas Ranger. Po boku svého parťáka Chucka Norrise si v tomto slavném seriálu střihnul roli texaského rangera a bývalého fotbalisty Jamese Trivetta. Clarenc Gilyard si natáčení seriálu velmi užíval a spolu s Chuckem Norrisem se stali skvělými kamarády i ve skutečnosti. 

Bohužel Chuck Norris ztratil parťáka, na kterého se jen tak nezapomíná. Věčně usměvavý Clarence Gilyard Jr. bude velmi chybět i své rodině, přátelům, kamarádům, studentům a filmovým či seriálovým fanouškům.

“Je mi velmi smutno kvůli úmrtí mého drahého přítele a kolegy Clarence Gilyarda. Prožili jsme spolu téměř deset skvělých let, kdy jsme přiváděli padouchy před soud. Mé myšlenky a modlitby míří k jeho ženě a dětem. Bude hluboce chybět všem, kteří jej znali. Odpočívej v pokoji, příteli. Dokud se znovu nepotkáme,” napsal na Instagramu dojemný vzkaz do nebe svému parťákovi Chuck Norris.

Zdroj: Deadline.com, Instagram.com/chucknorris, Csfd.cz

Autor:
Publikováno: 1. 12. 2022 10:24 Nahlásit obsah