Masopustní koblihy bez kynutí jsou vláčné a nadýchané. Navíc je připravíte během chvíle

Máte chuť na masopustní koblihy, ale nechcete jejich přípravou strávit půl dne? Krásně nadýchané, voňavé a chutné masopustní koblihy nemusíte připravovat pouze z kynutého těsta. Vyzkoušejte následující recept na masopustní koblihy bez kynutí a nikdy již nebudete dělat jiné.
Ingredience na rychlé koblihy bez kynutí
- 250 gramů polotučného tvarohu ve vaničce
- 170 gramů hladké mouky
- 2 celá vejce
- 2 sáčky vanilkového cukru
- 0,5 balení prášku do pečiva
- 1 lžíce rumu
- špetka soli
Na smažení masopustních koblih budete dále potřebovat rostlinný olej. Použijte nejlépe řepkový olej, který vydrží vysoké teploty, nepřepaluje se a má neutrální chuť.
Příprava masopustních koblih bez kynutí krok za krokem
1. Z výše uvedených ingrediencí vypracuje těsto, které bude mírně lepivější.
2. Potřete si ruce olejem a z těsta postupně vypracovávejte kuličky zhruba o velikosti pingpongového míčku.
3. Tvarohové koblihy smažte z obou stran dozlatova ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje.
4. Hotové masopustní koblihy bez kynutí rozložte na papírové utěrky, aby se do nich mohla vsáknout přebytečná mastnota.
Jak podávat masopustní koblihy bez kynutí

Tvarohové koblihy bez kynutí jsou vláčné a nadýchané. Jedná se o sladkou masopustní pochoutku, kterou zvládnete udělat během chvíle, aniž byste museli v kuchyni trávit spoustu času.