Chutná a rychlá marináda, kterou využijete při každém grilování
K létu a koupání jednoznačně patří i grilování. K tomu je pochopitelně potřeba si připravit také nějakou lahodnou marinádu, která grilovanému masu i sýrům dá vytříbenou chuť a bude se hodit téměř na všechno.
0
Hodnoceno: -
Obtížnost receptu:
Lehká
Potřebný čas:
10 minut
Počet porcí:
6
Ingredience
Větší cibule
2 ks
Česnek
4 stroužky
Rostlinný olej
1 dl
Maggi
2 lžičky
Med
1 lžíce
Kečup jemný
2 lžíce
Plnotučná hořčice
1 lžíce
Kari koření
1 lžička
Majoránka
1 lžička
Sušené oregano
1 lžička
Máta
1 špetka
Drcený rozmarýn
1 špetka
Sůl a pepř
1 špetka
Postup přípravy
1.
Cibuli a česnek nastrouhejte, přidejte ostatní zmíněné ingredience a vše důkladně promíchejte.
2.
Množství této marinády by vám mělo vystačit na jedno rozporcované kuře.
3.
Marinádu si připravte den před plánovaným grilováním a nechte v ní maso (nebo i sýr) naložené alespoň přes noc.