Domácí vaječný likér s pravou vanilkou

Domácí vaječný likér s pravou vanilkou Zdroj: Shutterstock.com

I přesto, že je vaječný likér hojně kupován a konzumován především v období Vánoc, svou oblibou se může pyšnit i v jiných měsících kalendářního roku. Může za to jeho jemná a zároveň sladká chuť. A pokud patříte mezi jeho milovníky, jistě oceníte následující recept.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 20 minut
Počet porcí: 6

Ingredience

Bílý rum 500 ml
Vanilkový lusk 1 ks
Cukr 240 g
Smetana ke šlehání 250 ml
Plnotučné mléko 150 ml
Vaječné žloutky 8 ks

Postup přípravy

1.

Do větší misky dejte žloutky, které vyšleháte společně s cukrem do hladkého krému.

2.

Následně dejte mléko se smetanou do hrnce a na mírném ohni směs prohřejte. Po chvíli přidejte vnitřek vanilkového lusku. Vše za občasného míchání prohřívejte, avšak nevařte.

3.

Těsně předtím než by vám měla začít směs vřít, sporák vypněte a hrnec odstavte.

4.

Směs promíchejte a přelijte ji do vyšlehaného krému ze žloutků a cukru. Nezapomínejte neustále vše míchat.

5.

Jakmile se všechny ingredience spojí, přelijte nově vzniklou směs do hrnce, ve kterém jste měli mléko.

6.

Na mírném ohni a za stálého míchání ji vařte přibližně 10 minut, dokud trochu nezhoustne.

7.

Poté hrnec odstavte a směs ještě chvíli míchejte.

8.

Na závěr přidejte bílý rum a vše opět důkladně promíchejte.

9.

Následně vaječný likér přelijte do sklenic a skladujte jej v chladu.

Autor:
Publikováno: 9. 1. 2019 14:28 Nahlásit obsah
Loading...