Domácí vaječný likér s pravou vanilkou
I přesto, že je vaječný likér hojně kupován a konzumován především v období Vánoc, svou oblibou se může pyšnit i v jiných měsících kalendářního roku. Může za to jeho jemná a zároveň sladká chuť. A pokud patříte mezi jeho milovníky, jistě oceníte následující recept.
Ingredience
Postup přípravy
Do větší misky dejte žloutky, které vyšleháte společně s cukrem do hladkého krému.
Následně dejte mléko se smetanou do hrnce a na mírném ohni směs prohřejte. Po chvíli přidejte vnitřek vanilkového lusku. Vše za občasného míchání prohřívejte, avšak nevařte.
Těsně předtím než by vám měla začít směs vřít, sporák vypněte a hrnec odstavte.
Směs promíchejte a přelijte ji do vyšlehaného krému ze žloutků a cukru. Nezapomínejte neustále vše míchat.
Jakmile se všechny ingredience spojí, přelijte nově vzniklou směs do hrnce, ve kterém jste měli mléko.
Na mírném ohni a za stálého míchání ji vařte přibližně 10 minut, dokud trochu nezhoustne.
Poté hrnec odstavte a směs ještě chvíli míchejte.
Na závěr přidejte bílý rum a vše opět důkladně promíchejte.
Následně vaječný likér přelijte do sklenic a skladujte jej v chladu.