Recept na domácí langoše z kynutého těsta: Jsou krásně křupavé a nadýchané jako peříčko

Recept na domácí langoše z kynutého těsta: Jsou krásně křupavé a nadýchané jako peříčko Zdroj: Shutterstock

Dali byste si domácí langoše? Receptů na tuto smaženou pochoutku existuje celá řada. Nemáte ten svůj osvědčený? Vyzkoušejte recept na domácí langoše v maďarském stylu, které si nebudete moci v kombinaci s česnekem, kečupem a strouhaným sýrem vynachválit. Jsou totiž krásně křupavé a nadýchané jako peříčko.

Ingredience na kynuté těsto na domácí langoše

  • 1 kostka čerstvých kvasnic
  • 1 čajová lžička cukru do kvásku
  • 0,5 litru polotučného mléka pokojové teploty
  • 1 kilogram hladké mouky
  • 300 gramů bílého jogurtu
  • 1 čajová lžička soli
  • 1 čajová lžička jedlé sody
  • 1 lžíce rostlinného oleje

Ingredience na náplň do langošů

  • česnek utřený se solí (rozředěný trochou vody a oleje)
  • kečup
  • strouhaný eidam

Příprava kynutého těsta na langoše, co vydrží v lednici

Z kostky čerstvých kvasnic, cukru a trochy vlažného mléka nechte vzejít kvásek. Do misky vsypte hladkou mouku, přidejte hotový kvásek, bílý jogurt a zbytek mléka. Do těsta na langoše poté vmíchejte sůl, jedlou sodu a olej. Pokud vám přijde, že se toto těsto na domácí langoše velmi lepí, zpracovávejte jej na pomoučeném vále. Hotové těsto na langoše vložte do uzavíratelné nádoby (nebo do sáčku, který pevně uzavřete) a nechte jej v lednici kynout přes noc. 

Smažení domácích langošů: Jak postupovat?

Chystáte se, že si z hotového těsta usmažíte domácí langoše? Z lednice nejprve odeberte potřebné množství těsta a nechte jej chvíli na teple. Z těsta následně udělejte rukama placičky, které roztáhněte od středu do všech stran do tvaru langoše.

Syrové domácí langoše ihned smažte v hlubší pánvi ve vysoké vrstvě rozpáleného oleje z obou stran do zlatova. Aby hotové langoše nebyly příliš mastné, po usmažení je nechte okapat na papírové kuchyňské utěrce.

Tip: Těsto na langoše odebírejte z lednice podle potřeby, je totiž trvanlivé. V chladu vám vydrží až několik dnů.

Jak servírovat domácí langoše v maďarském stylu

Vsaďte na obyčejnou klasiku. Usmažené langoše ještě za tepla potřete směsí česneku utřeného se solí, do které jste přidali pár kapek vody a rostlinného oleje. Česnekovou vrstvu následně doplňte o strouhaný tvrdý sýr (nejlépe eidam) a na závěr přidejte sladký či ostrý kečup.

Zdroj: Recepty všeho druhu | Facebook.com

Autor:
Publikováno: 4. 3. 2022 10:03 Nahlásit obsah