Recept na vánoční punč: Krásně voní, skvěle chutná a jeho příprava zabere pár minut
Máte chuť na vánoční punč? Tento horký alkoholický nápoj, který nedílně patří k Vánocům, si velmi snadno připravíte i doma. Receptů na vánoční punč je celá řada, rozhodně vám ale zachutná tradiční punč s příchutí pomeranče. Co vše potřebujete k jeho přípravě?
Vánoční punč navodí správnou atmosféru
Bez vánočního punče to během adventu rozhodně nejde. Tento chutný alkoholický nápoj dokáže zahřát i v té největší zimě. Navíc jeho popíjení s rodinou či přáteli dokáže navodit tu pravou vánoční atmosféru.
Vánoční punč můžete - s výjimkou roku 2020 - s chutí popíjet nejen na vánočních trzích. Dobrou zprávou je, že si jej lehce uvaříte také v pohodlí domova. Řídit se můžete následujícím receptem, podle kterého připravíte vánoční punč pro čtyři osoby, a to ze surovin, které máte běžně doma.
Ingredience na vánoční punč ovoněný pomerančem
- 250 mililitrů čerstvé pomerančové šťávy
- 250 mililitrů pomerančového džusu
- 500 mililitrů čisté vody
- 250 mililitrů bílého vína
- 2 sáčky černého čaje
- 1 štamprle kvalitního rumu
- 1 kus celé skořice
- 6 kusů hřebíčků
- polovina pomeranče
- třtinový cukr dle chuti
Návod na přípravu vánočního punče
1. Dejte vařit vodu. Poté, co projde varem, ji odstavte a nechte v ní luhovat sáčky černého čaje. Po deseti minutách sáčky vyjměte.
2. Ve vedlejší nádobě zahřejte bílé víno s hřebíčkem a skořicí, tato směs by ale neměla projít varem. K bílému vínu přidejte pomerančovou šťávu a pomerančový džus. Promíchejte a následně odstavte.
4. V dalším kroku vánoční punč dochuťte třtinovým cukrem, který by se měl v horkém nápoji zcela rozpustit. Následně již můžete servírovat.
5. Vánoční punč podávejte s kousky nakrájeného pomeranče v nahřátých sklenicích. Do tohoto horkého nápoje můžete na ozdobu přidat i celou skořici nebo badyán.