Recept na vánoční punč: Krásně voní, skvěle chutná a jeho příprava zabere pár minut

Recept na vánoční punč: Krásně voní, skvěle chutná a jeho příprava zabere pár minut Zdroj: Shutterstock.com

Máte chuť na vánoční punč? Tento horký alkoholický nápoj, který nedílně patří k Vánocům, si velmi snadno připravíte i doma. Receptů na vánoční punč je celá řada, rozhodně vám ale zachutná tradiční punč s příchutí pomeranče. Co vše potřebujete k jeho přípravě?

Vánoční punč navodí správnou atmosféru

Bez vánočního punče to během adventu rozhodně nejde. Tento chutný alkoholický nápoj dokáže zahřát i v té největší zimě. Navíc jeho popíjení s rodinou či přáteli dokáže navodit tu pravou vánoční atmosféru.

Vánoční punč můžete - s výjimkou roku 2020 - s chutí popíjet nejen na vánočních trzích. Dobrou zprávou je, že si jej lehce uvaříte také v pohodlí domova. Řídit se můžete následujícím receptem, podle kterého připravíte vánoční punč pro čtyři osoby, a to ze surovin, které máte běžně doma.

Ingredience na vánoční punč ovoněný pomerančem

  • 250 mililitrů čerstvé pomerančové šťávy
  • 250 mililitrů pomerančového džusu
  • 500 mililitrů čisté vody
  • 250 mililitrů bílého vína
  • 2 sáčky černého čaje
  • 1 štamprle kvalitního rumu
  • 1 kus celé skořice
  • 6 kusů hřebíčků
  • polovina pomeranče
  • třtinový cukr dle chuti

Zdroj: Shutterstock.com Návod na přípravu vánočního punče

1. Dejte vařit vodu. Poté, co projde varem, ji odstavte a nechte v ní luhovat sáčky černého čaje. Po deseti minutách sáčky vyjměte.

2. Ve vedlejší nádobě zahřejte bílé víno s hřebíčkem a skořicí, tato směs by ale neměla projít varem. K bílému vínu přidejte pomerančovou šťávu a pomerančový džus. Promíchejte a následně odstavte.

3. Černý čaj smíchejte s bílým vínem, do kterého jste přidali pomerančovou šťávu a džus. K této směsi přilijte štamprle rumu. Chcete-li, aby byl vánoční punč silnější, rumu můžete dolít i více. 

4. V dalším kroku vánoční punč dochuťte třtinovým cukrem, který by se měl v horkém nápoji zcela rozpustit. Následně již můžete servírovat.

5. Vánoční punč podávejte s kousky nakrájeného pomeranče v nahřátých sklenicích. Do tohoto horkého nápoje můžete na ozdobu přidat i celou skořici nebo badyán.

Autor:
Publikováno: 11. 12. 2020 08:57 Nahlásit obsah