Recept na domácí baileys: Tento jemný likér vám zaručeně zpříjemní vánoční svátky
K Vánocům patří nejen voňavé vánoční cukroví, ale také poctivé domácí likéry. Připravujete si každý rok vaječňák, ale letošní Vánoce byste chtěli změnu? Vyzkoušejte recept na domácí baileys. Tento jemný likér vás dostane svou chutí. Příprava domácího baileys je přitom jednoduchá a velmi nenáročná na čas. Zabere vám pouhých 15 minut.
Suroviny na domácí baileys
- 2 plechovky karamelového salka
- 0,5 litru plnotučného mléka
- 1 sáček pudinku s mandlovou příchutí
- 0,5 litru rumu
Příprava domácího baileys krok za krokem
Podle návodu na obalu uvařte mandlový pudink v 0,5 litru plnotučného mléka, do kterého ovšem nepřidávejte žádný cukr. Za občasného míchání nechte pudink vychladnout. V tomto receptu můžete pracovat také s vlažným pudinkem. Rozhodně však nepoužívejte ještě horký pudink, ze kterého by následně vyprchal alkohol, což by bylo špatně.
Vychladlý pudink vyšlehejte dohromady s karamelovým salkem do hladké hmoty bez hrudek. Do této směsi postupně přišlehávejte rum. Jeho množství již záleží na vaší chuti i na tom, jak chcete, aby bylo domácí baileys silné. Hotové domácí baileys plňte do čistých uzavíratelných lahví a skladujte v lednici.
Jak dlouho vydrží domácí baileys?
Zajímá vás, jak dlouho vydrží domácí baileys? Pokud jej umístíte do lednice, která zajišťuje optimální podmínky skladování, tento vánoční likér vám vydrží až několik týdnů. Pokud si jej tedy připravíte na Vánoce, bez obav si na něm můžete pochutnávat ještě na silvestra.