Kategorie Sůl

Článek
Co dokáže trocha soli v aviváži? Neuvěříte, dokud to nezkusíte
Co dokáže trocha soli v aviváži? Neuvěříte, dokud to nezkusíte Pokud si myslíte, že přidáním soli a vody do aviváže něco pokazíte, jste na velkém omylu. Ba naopak, aviváž vylepšená tímto způsobem lépe zafixuje barvu prádla, a zároveň prodlouží jeho svěžest a dlouhotrvající vůni.
Článek
5 signálů, kterými vám tělo říká, že konzumujete příliš soli
5 signálů, kterými vám tělo říká, že konzumujete příliš soli To, že bez použití soli by to v kuchyni jednoduše nešlo, víme všichni, ovšem přemíra soli dokáže v našem těle nadělat více škody nežli užitku. A jak tedy poznat, že máme v našem organismu přebytek soli? Zde je 5 signálů, kterými hlásí tělo na poplach.
Článek
Jak mít zářivě bílé záclony jako v první den nákupu: Na domácí bělení zašedlých záclon použijte sůl, ocet i prášek do pečiva
Jak mít zářivě bílé záclony jako v první den nákupu: Na domácí bělení zašedlých záclon použijte sůl, ocet i prášek do pečiva Zašedlé záclony na oknech nejsou rozhodně dobrou vizitkou. Chtěli byste, aby byly zářivě bílé jako dřív? Navrátit bělostnou krásu záclonám můžete i pomocí několika jednoduchých triků. Při bělení záclon si přitom vystačíte se surovinami, které běžně najdete doma. Jde totiž o sůl, ocet nebo prášek do pečiva.
Článek
Přesolila jste jídlo? Prozradíme vám jednoduché triky, jak jej zachránit
Přesolila jste jídlo? Prozradíme vám jednoduché triky, jak jej zachránit Občas se stane, že nám při vaření nechtěně ujede ruka a jídlo osolíme víc, než bychom chtěly. A jelikož se blíží čas oběda či večeře, začínáme panikařit. Taková přesolená polévka či omáčka rozhodně nepatří do koše. Jestli se vám stane podobná nehoda, přesolené jídlo můžete zachránit několika osvědčenými triky. Které to jsou?