Kategorie Velikonoční recepty

Článek
Velikonoční hlavička s uzeným masem: Tento staročeský recept patří po generace k Velikonocům
Velikonoční hlavička s uzeným masem: Tento staročeský recept patří po generace k Velikonocům Na slavnostně prostřené tabuli našich předků nesměla o Velikonocích chybět velikonoční hlavička. Že vám název tohoto staročeského receptu něco říká? Ano, jde o lidové označení pro velikonoční nádivku. Pojďte si s námi tento tradiční velikonoční pokrm připravit přesně podle receptu našich předků.
Článek
Staročeská pučálka patří k Velikonocům: Prozradíme, jak naklíčit hrách a jak udělat pučálku ve slané i sladké verzi
Staročeská pučálka patří k Velikonocům: Prozradíme, jak naklíčit hrách a jak udělat pučálku ve slané i sladké verzi Pučálka je staročeský postní pokrm, který se připravuje z naklíčeného hrachu. Nabobtnání hrachu se totiž lidově označovalo jako napučení. Naši předkové připravovali pučálku, o níž pocházejí první zmínky již z 15. století, zvláště o Velikonocích. Chtěli byste si na pučálce pochutnat i vy? Prozradíme vám, jak postupovat.
Článek
Recept na vaječnou tlačenku: Nejchutnější řešení, co s vajíčky po Velikonocích
Recept na vaječnou tlačenku: Nejchutnější řešení, co s vajíčky po Velikonocích Přemýšlíte nad tím, co se zbylými vejci po Velikonocích? Ať už jste je všechny nerozdali koledníkům, nebo jste je zase vymrskali, nastal nejvyšší čas je zužitkovat. Velikonoční vajíčka vařená natvrdo můžete využít hned na několik způsobů. Velmi chutným receptem je vaječná tlačenka, která rozhodně stojí za vyzkoušení.
Článek
Recept na jidáše: Kdy se toto velikonoční pečivo peče, jak se plete a čím se potírá
Recept na jidáše: Kdy se toto velikonoční pečivo peče, jak se plete a čím se potírá Jidáše neboli jidášky patří k tradičnímu sladkému velikonočnímu pečivu. Chcete si je letos upéct také? Máme pro vás recept na nejlepší jidáše. Také vám dáme tipy, jak toto kynuté pečivo uplést, čím jej potřít a jak dlouho jej péct.
Článek
Velikonoční nádivka: Kdy se peče, co do ní patří a co se k ní jí
Velikonoční nádivka: Kdy se peče, co do ní patří a co se k ní jí K tradičním pokrmům, které si můžete připravit během Velikonoc, patří také nádivka. Tradiční velikonoční nádivka je slaný pokrm, do kterého můžete přidat maso i jarní bylinky. Přinášíme recept na jednoduchou velikonoční nádivku s kopřivami, po které se u vás doma zaručeně zapráší. Také vám prozradíme, jak tento pokrm servírovat.