Kategorie kaštany

Článek
Jedlé kaštany jako podzimní delikatesa: Víte, jak je připravit?
Jedlé kaštany jako podzimní delikatesa: Víte, jak je připravit? Jedlé kaštany mají jemnou, lehce nasládlou chuť, kterou máme spojenou hlavně s podzimem a s příchodem zimy. Určitě se vám vybaví i vůně pečených kaštanů, která se line ze stánků na vánočních trzích. Tuto výtečnou pochoutku si můžete připravit taky doma, a to na různé způsoby: pečené, vařené nebo přímo opékané na ohni. Tak si nechte chutnat!
Článek
Proč si dávat kaštany pod polštář? Načerpejte jejich zázračnou sílu
Proč si dávat kaštany pod polštář? Načerpejte jejich zázračnou sílu Pokud jste si stihli nasbírat kaštany a nevyužili jste je třeba na výrobu podzimního věnce, máte vyhráno. Už naše babičky a prababičky totiž říkaly, že v kaštanech se ukrývá zázračná síla, která vám dodá tolik potřebnou energii. A zvlášť během následujících měsíců bude léčivá schopnost kaštanů k nezaplacení. Jak na to? Dejte si je pod polštář!
Článek
Netradiční využití kaštanů: Jako ekologický prací prášek nebo prokrvující přísada do koupele
Netradiční využití kaštanů: Jako ekologický prací prášek nebo prokrvující přísada do koupele Kaštany nemusí být pouze součástí podzimních dekorací. Tyto hnědé plody, které se nám v průběhu září a října pletou pod nohama, můžete využít ryze netradičními způsoby. Vyzkoušejte je jako přírodní prací prostředek, léčivou tinkturu na bolavé klouby nebo jako prokrvující přísadu do koupele.
Článek
Podzimnímu věnci na dveře nejvíc sluší přírodniny: Nasbírejte kukuřici, šípky, mochyni či kaštany a pusťte se do díla
Podzimnímu věnci na dveře nejvíc sluší přírodniny: Nasbírejte kukuřici, šípky, mochyni či kaštany a pusťte se do díla Dle kalendáře máme stále léto, ale současné počasí nám říká, že podzim pomalu klepe na dveře. Právě proto nastává nejvyšší čas, abyste se pustila do tvorby nových podzimních dekorací. Pokud chcete začít podzimním věncem na dveře, vsaďte na přírodniny. K originálnímu podzimnímu věnci přitom nejvíc ladí šípky, mochyně i kaštany.