Cukeťák, cuketový bác nebo dráteník: Tento slaný recept z cukety má spoustu názvů, ale jednu přípravu

Cukeťák, cuketový bác nebo dráteník: Tento slaný recept z cukety má spoustu názvů, ale jednu přípravu Zdroj: Shutterstock

Také každým rokem řešíte, co s úrodou cuket? Pokud jste už letos pekli cuketový perník nebo cuketovou bábovku, zkuste si tuto zeleninu připravit také naslano. Velmi oblíbený je zejména cukeťák. Tento slaný recept z cukety je známý také pod názvem cuketový bác nebo dráteník. Připravte si jej podle našeho receptu a budete se oblizovat až za ušima.

Ingredience na cukeťák (cuketový bác či dráteník)

600 gramů nahrubo strouhané cukety

200 gramů nahrubo strouhaného eidamu

2 hrnky polohrubé mouky

5 vajec

0,5 hrnku oleje

0,5 sáčku prášku do pečiva

uzenina, prolisovaný česnek, sůl, pepř a oregano dle chuti

Příprava cukeťáku krok za krokem

Pokud si chcete upéct cukeťák neboli cuketový bác či dráteník, jde o velmi jednoduchou záležitost, která vám zabere pouze několik minut. Jenže poté, co cukeťák následně vyděláte z trouby, vaše chuťové buňky budou doslova šílet blahem. Jak tedy při přípravě cukeťáku postupovat?

1. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia. 

2. Plech vyložte pečicím papírem.

3. Smíchejte dohromady všechny výše uvedené ingredience.

4. Směs na cukeťák vylijte na plech a pečte dozlatova zhruba 35 minut.

Zdroj: Jenženy.cz

Autor:
Publikováno: 28. 7. 2021 12:28 Nahlásit obsah