Cuketový tatarák: Jednoduchý recept, který je skvělý hlavně na topince

Cuketový tatarák: Jednoduchý recept, který je skvělý hlavně na topince Zdroj: Shutterstock

Přemýšlíte, jak zužitkovat úrodu cuket? Jestli máte zároveň rádi pikantní pokrmy, připravte si cuketový tatarák. Jedná se o opravdovou pochoutku, kterou jenom stěží rozeznáte od oblíbeného tatarského bifteku. Jak si tedy cuketový tatarák připravit?

Ingredience na cuketový tatarák

1 velká cuketa

1 větší cibule

3 stroužky česneku

několik kapek olivového oleje

2 lžičky kečupu

1 lžička dijonské hořčice

1 lžička sójové omáčky

sůl a pepř na dochucení

Příprava cuketového tataráku krok za krokem

1. Cuketu oloupejte, nastrouhejte, osolte a nechte odstát 10 minut. Poté, co cuketa pustí přebytečnou vodu, pořádně ji tzv. vyždímejte a vodu slijte.

2. Na olivovém oleji osmahněte nadrobno pokrájenou cibuli a prolisovaný česnek.

3. Poté, co cibulka zesklovatí, přidejte do směsi cuketu, kečup, hořčici, sójovou omáčku, sůl a pepř. 

4. Směs duste 10 minut, poté ji odstavte a nechte vychladnout.

5. Hotový cuketový tatarák natírejte na opečené topinky s česnekem. Toto spojení je naprosto dokonalé. 

Zdroj: Jenženy.cz
Autor:
Publikováno: 3. 8. 2021 09:56 Nahlásit obsah