Cuketový tatarák: Jednoduchý recept, který je skvělý hlavně na topince
Přemýšlíte, jak zužitkovat úrodu cuket? Jestli máte zároveň rádi pikantní pokrmy, připravte si cuketový tatarák. Jedná se o opravdovou pochoutku, kterou jenom stěží rozeznáte od oblíbeného tatarského bifteku. Jak si tedy cuketový tatarák připravit?
Ingredience na cuketový tatarák
✓ 1 velká cuketa
✓ 1 větší cibule
✓ 3 stroužky česneku
✓ několik kapek olivového oleje
✓ 2 lžičky kečupu
✓ 1 lžička dijonské hořčice
✓ 1 lžička sójové omáčky
✓ sůl a pepř na dochucení
Příprava cuketového tataráku krok za krokem
1. Cuketu oloupejte, nastrouhejte, osolte a nechte odstát 10 minut. Poté, co cuketa pustí přebytečnou vodu, pořádně ji tzv. vyždímejte a vodu slijte.
2. Na olivovém oleji osmahněte nadrobno pokrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
3. Poté, co cibulka zesklovatí, přidejte do směsi cuketu, kečup, hořčici, sójovou omáčku, sůl a pepř.
5. Hotový cuketový tatarák natírejte na opečené topinky s česnekem. Toto spojení je naprosto dokonalé.