Krémová polévka z pečené zeleniny chutná skvěle. Dodá také vitaminy a zahřeje

Krémová polévka z pečené zeleniny chutná skvěle. Dodá také vitaminy a zahřeje Zdroj: Shutterstock.com

Přemýšlíte, co dobrého byste si dali v průběhu podzimních měsíců k večeři? Chcete-li si pochutnat, pořádně se nasytit, a navíc se zahřát a doplnit potřebné vitamíny, připravte si krémovou polévku z pečené zeleniny. Její příprava je naprosto jednoduchá, ovšem výsledek stojí za to.

Polévka z pečené zeleniny je na podzim jako dělaná. Krásně voní, chutná a skvěle zahřeje. K večeři si můžete připravit spoustu jejích variant, které se budou vyznačovat chuťovou rozmanitostí. Přípravu této polévky navíc můžete uzpůsobit konkrétním druhům zeleniny, které zrovna máte doma. 

Krémová polévka z pečené zeleniny

Ingredience:

  • 1 střední dýně Hokkaido
  • 1 mladá cuketa
  • 6 zralých rajčat
  • 2 střední brambory (anebo 1 batát)
  • 1 stroužek česneku
  • 1 střední cibule
  • čerstvý tymián
  • sůl a pepř dle chuti
  • olivový olej
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • smetana dle chuti

Zdroj: Shutterstock.com Příprava krémové polévky krok za krokem

1. krok: Všechnu zeleninu očistěte, nakrájejte na kousky a dejte na plech vyložený pečicím papírem. Kousky zeleniny rovnoměrně pokapejte olivovým olejem a poté dobře promíchejte. Na zeleninu přidejte několik snítek tymiánu. Následně ji pečte při teplotě 200 stupňů Celsia 20 minut.

2. krok: Mezitím si připravte zeleninový vývar. Až bude zelenina upečená, odstraňte z ní všechen tymián, vsypte ji do vroucího zeleninového vývaru a dalších 10 minut povařte. Vše následně rozmixujte ponorným mixérem do hladkého krému. 

3. krok: Do polévky z pečené zeleniny můžete dle chuti přidat také smetanu, která ji krásně zjemní. Polévku se smetanou promíchejte a následně provařte. Krémovou polévku na závěr dochuťte solí a pepřem. Poté ji můžete podávat.

S čím polévku z pečené zeleniny podávat

Krémová polévka z pečené zeleniny skvěle chutná s krutonky z opraženého chleba nebo s parmazánovými chipsy. Můžete ji podávat také zdobenou zakysanou smetanou a kousky pečené zeleniny, které jste si předem odložili bokem. Krémová polévka z pečené zeleniny dobře chutná i s křupavou česnekovou bagetou, kterou k ní budete zakusovat.

Autor:
Publikováno: 22. 9. 2020 14:15 Nahlásit obsah