Recept na kakaovou roládu s tvarohem a mascarpone podle Mariany Prachařové. Příprava je jednoduchá a výsledek delikátní

V posledních týdnech a měsících, kdy v důsledku koronavirové krize trávíme více času doma, se z pečení stává velký hit. A podlehly mu i mnohé celebrity, které na Instagramu zveřejňují osvědčené recepty. Chtěli byste si upéct něco dobrého na zub? Vyzkoušejte recept na kakaovou roládu podle herečky a influencerky Mariany Prachařové.
Když si prohlédnete instagramový profil Mariany Prachařové, zjistíte, že tato sympatická herečka, zpěvačka a influencerka velmi ráda peče. A to od bábovek a kinder řezů přes krtkův dort až po čokoládový chleba.
Mariana Prachařová nejnověji sdílela také recept na kakaovou roládu s tvarohem a mascarpone. Tento sladký moučník, který vyniká příjemně lehkou chutí, je velmi jednoduchý na přípravu. A co víc, jeho korpus neobsahuje žádnou mouku. Jak si tedy tuto kakaovou roládu připravíte?
Kakaová roláda podle Mariany Prachařové
Ingredience na korpus:
- 4 bílky
- 4 žloutky
- 2 lžíce kakaa
- 100 g cukru
- špetka soli
Náplň:
- polovina tvarohu
- polovina mascarpone
Postup:
1. Oddělte bílky, přidejte do nich špetku soli a vyšlehejte tuhý sníh.
2. Vedle v míse smíchejte čtyři žloutky, cukr a kakao. Do této směsi následně pomalu vmíchejte sníh z bílků.
3. Předehřejte troubu na 160 stupňů Celsia. Vyložte plech s pečicím papírem, na který vylijte a rozetřete kakaové těsto.
4. Kakaový korpus na roládu pečte 10 až 13 minut, při pečení jej hlídejte.
Tip: K náplni této kakaové rolády můžete přidat také kousky jahod nebo malin.