Rychlovky z jahod: Přinášíme tipy na recepty z jahod, které jsou rychlé, snadné a jejichž chuť si zamilujete

Přemýšlíte, co s úrodou jahod? Připravte si z těchto sladkých červených plodů něco dobrého. Že máte málo času? Potom vyzkoušejte rychlovky z jahod například v podobě hrnkového koláče, nepečeného dezertu nebo zmrzliny. Tyto recepty z jahod jsou rychlé, snadné a chutnají výtečně.
Hrnkový koláč s jahodami
Máte chuť na něco sladkého, rychlého a pečeného? Připravte si hrnkový koláč s jahodami, který zvládnete, než řeknete švec, a po kterém se u vás doma zaručeně zapráší. Jak při přípravě tohoto báječného pečeného receptu z jahod postupovat?
Ingredience na těsto:
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 hrnek hrubé mouky
- 1 vejce
- 1 hrnek mléka
- 0,5 hrnku oleje
- 1 hrnek krystalového cukru
- 1 balíček cukru do pečiva
Ingredience na posypání:
- čerstvé jahody dle potřeby
- drobenka z cukru, másla a hrubé mouky
Postup:
Všechny suroviny na těsto smíchejte dohromady. Vzniklé těsto vylijte na plech vyložený pečicím papírem.
Těsto posypte pokrájenými nebo celými jahodami a rovnoměrně přidejte drobenku.
Hrnkový koláč s jahodami pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia zhruba 30 minut.
Nepečený jahodový dort

Nepečený jahodový dort z piškotů, zakysané smetany a mascarpone je opravdu snadnou záležitostí, kterou zvládne každý. Připravte si kulatou formu na dort, do které střídavě vrstvěte kulaté piškoty, smíchané mascarpone se zakysanou smetanou v poměru 1:1 a plátky čerstvých jahod. Poslední vrstvou tohoto nepečeného jahodového dortu jsou opět jahody. Hotový nepečený jahodový dort nechte přes noc ztuhnout v lednici a následující den ráno si na něm můžete již pochutnávat.
Jahodové smoothie
Co dále s úrodou jahod? Vyzkoušejte jahodové smoothie, které je opravdovou lahůdkou. Tuto rychlovku z jahod si můžete v mixéru připravit například v následujících kombinacích:
- čerstvé jahody, zralý banán a smetanový jogurt
- jahody, banán, mléko a chia semínka
- jahody, mandlové mléko a ananas
- jahody, kokosové mléko, javorový sirup a vanilkový extrakt
Rychlá jahodová dřeň
Jahodová dřeň je opravdovou lahůdkou, kterou mnozí z nás milují už od dětství. Z čerstvých jahod si ji přitom připravíte velmi rychle a jednoduše. Jak na to? Čerstvé jahody umyjte, odstopkujte a v misce je důkladně pomačkejte vidličkou. K pomačkaným jahodám postupně přidávejte cukr, dokud nebude tato směs sladká podle vašich představ. K ozvláštnění chuti můžete přidat také moučkový cukr. Jahodovou dřeň dejte zamrazit a následně si na ní můžete již pochutnávat.
Jahodové řezy s želatinou

Chcete si naopak z čerstvých jahod připravit složitější moučník, který vás však dostane svou výjimečnou lehkostí a chutí? Vaše chuťové buňky si oblíbí zejména jahodové řezy s želatinou. Jak si je udělat?
Ingredience na těsto:
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 hrnek krystalového cukru
- 0,5 hrnku oleje
- 1 kypřící prášek
- 1 vanilkový cukr
- 1 bílý jogurt
- 3 vejce
Náplň:
- 2 polotučné tvarohy
- 4 vejce
- 4 lžíce cukru
Další ingredience:
- plátky jahod
- červená želatina
Ze všech surovin vytvořte těsto, které vylijte na plech vyložený pečicím papírem.
Po upečení a vychladnutí korpus potřete náplní z tvarohu, vajec a cukru. Na tuto náplň poklaďte jahody a na závěr dle návodu zalijte červenou želatinou.
Jahodové řezy se želatinou nechte ztuhnout v lednici. Následně je krájejte na kostičky a podávejte.