Výborná polévka z medvědího česneku: Vyzkoušejte rychlý recept ze základních surovin

Sezona medvědího česneku je v plném proudu. Pokud jste si jej už byli nasbírat na svém osvědčeném místě, co si tentokrát připravit výbornou polévku z medvědího česneku? Máme pro vás osvědčený recept, který je velmi jednoduchý na přípravu a ke kterému vám stačí pouze základní suroviny, takže nezruinuje ani vaši peněženku.
Suroviny na výbornou polévku z medvědího česneku
- 300 gramů medvědího česneku
- 1 střední cibule
- 2 lžíce másla
- 2 středně velké brambory
- 150 mililitrů smetany ke šlehání
- 400 mililitrů vody
- sůl a pepř dle chuti
Příprava krémové polévky z medvědího česneku krok za krokem

1. Na másle osmahněte nakrájenou cibuli a přidejte k ní na kostičky pokrájené brambory a špetku soli. Tuto směs zalijte vodou a vařte.
2. V polovině vaření brambor přidejte do polévky na kousky nakrájený medvědí česnek.
3. Až brambory změknou, polévku rozmixujte dohladka ponorným mixérem.
4. Do rozmixovaného základu vmíchejte smetanu ke šlehání. Krémovou polévku z medvědího česneku na závěr dochuťte solí a mletým pepřem.
Tipy, jak podávat polévku z medvědího česneku

Krémovou polévku z medvědího česneku můžete podávat hned na několik způsobů. Výborně chutná s kousky nakrájeného čerstvého medvědího česneku a s krutony připravenými z rohlíku či toastového chleba. Tuto výbornou polévku z medvědího česneku zkuste podávat také s vejcem vařeným natvrdo nebo se ztraceným vejcem.