Kategorie Recepty

Článek
Recept na kopřivovou polévku dvakrát jinak. Klasicky i jako krém
Recept na kopřivovou polévku dvakrát jinak. Klasicky i jako krém Kopřiva je vitaminy a minerály nabitá bylinka, která má největší sílu hlavně na jaře. Mladé kopřivy sbíraly časně zjara už naše babičky a prababičky a připravovaly si z nich nejen čaj. Zamilujete si například také recept na kopřivovou polévku, kterou si můžete připravit hned dvěma způsoby. A to klasicky nebo jako krém.
Článek
Recept na domácí langoše z kynutého těsta: Jsou krásně křupavé a nadýchané jako peříčko
Recept na domácí langoše z kynutého těsta: Jsou krásně křupavé a nadýchané jako peříčko Dali byste si domácí langoše? Receptů na tuto smaženou pochoutku existuje celá řada. Nemáte ten svůj osvědčený? Vyzkoušejte recept na domácí langoše v maďarském stylu, které si nebudete moci v kombinaci s česnekem, kečupem a strouhaným sýrem vynachválit. Jsou totiž krásně křupavé a nadýchané jako peříčko.
Článek
Tipy na výborné moučníky na neděli: Vyzkoušejte pět jednoduchých a rychlých receptů
Tipy na výborné moučníky na neděli: Vyzkoušejte pět jednoduchých a rychlých receptů Nevíte, co upéct na neděli? Máme pro vás hned několik tipů na výborné moučníky ke kávě. Tyto pečené řezy, buchty či koláče jsou velmi jednoduché a rychlé na přípravu a slibují dokonalý výsledek. Jaký moučník na neděli tedy stojí za to připravit?
Článek
Nejlepší recept na masopustní koblihy: Vyzkoušejte jej na Tučný čtvrtek
Nejlepší recept na masopustní koblihy: Vyzkoušejte jej na Tučný čtvrtek K období masopustu patří smažené koblihy plněné marmeládou, které se nejčastěji připravují na Tučný čtvrtek. K tomuto dni totiž tradičně patří syté a tučné menu, které je zakončené sladkou tečkou. Plánujete, že si i vy na Tučný čtvrtek usmažíte masopustní koblihy? Vyzkoušejte následující recept.
Článek
Čím nahradit smetanu na vaření, šlehačku a zakysanou smetanu? Máte hned několik možností
Čím nahradit smetanu na vaření, šlehačku a zakysanou smetanu? Máte hned několik možností Zrovna nutně potřebujete sladkou smetanu, smetanu na šlehání nebo zakysanou smetanu, jenže jste tyto základní ingredience zapomněli koupit. Poznáváte se? Naštěstí existuje řešení. Prozradíme vám, čím sladkou smetanu, šlehačku či zakysanou smetanu velmi jednoduše nahradíte. Na zkoušku máte hned několik možností, díky nimž takřka nepoznáte rozdíl.
Článek
Jak ušlehat tuhý sníh z bílků? Držte se několika pravidel, která zaručí úspěch
Jak ušlehat tuhý sníh z bílků? Držte se několika pravidel, která zaručí úspěch Tuhý sníh z bílků má mnoho způsobů využití. Uplatnění nachází jako náplň do kremrolí z listového těsta, zajišťuje také nadýchanost některých moučníků či zeleninových nákypů. Jak opravdu na pevný sníh, který při šlehání nespadne? Zkuste se řídit následujícími osvědčenými radami, díky kterým z vaječných bílků ušleháte skutečně tuhý sníh.
Článek
Recept na boží milosti ze šlehačky: Připravte si sladkou masopustní pochoutku
Recept na boží milosti ze šlehačky: Připravte si sladkou masopustní pochoutku Boží milosti patří k tradičním masopustním pochoutkám. Pro naše předky byly boží milosti symbolem hojnosti. Chcete si toto sladké, smažené a lehce nafouklé pečivo připravit v období masopustu i vy? Vyzkoušejte boží milosti ze šlehačky podle receptu, kterým se řídily už naše prababičky.
(191) Načíst více