Jablečný koláč podle Mariany Prachařové: Tento chutný, zdravý a jednoduchý recept zvládne každý
K podzimu patří jablečný koláč, který si můžete upéct na spoustu způsobů. Při přípravě této báječné podzimní pochoutky se můžete inspirovat receptem na jablečný koláč podle Mariany Prachařové. Tento recept je nejen rychlý a snadný na přípravu, ale zároveň chutný a zdravý. Upečte si jej a nebudete litovat.
Recept na jablečný koláč: Podle Mariany Prachařové to jde rychle a jednoduše
Influencerka a herečka Mariana Prachařová je známá svou láskou k pečení a vaření. S příchodem podzimních měsíců si připravila pro své instagramové sledující snadný a rychlý recept na jablečný koláč.
Suroviny na jablečný koláč podle Mariany Prachařové
- 700 gramů jablek
- 110 gramů špaldové mouky (nebo jiného druhu mouky)
- 75 mililitrů mléka
- 2 vejce
- 70-90 gramů cukru (nebo jiného sladidla)
- špetka soli
- 3 čajové lžičky kypřícího prášku.
- moučkový cukr a skořice na posypání
Příprava jablečného koláče krok za krokem
1. Rozmixujte najemno dvě třetiny jablek. Zbylou jednu třetinu jablek nakrájejte na tenké plátky.
2. V míse smíchejte vejce, cukr, sůl, mouku, kypřící prášek a mléko. Do této směsi následně přidejte rozmixovaná jablka. Vše důkladně zamíchejte do vláčného těsta.
4. Jablečný koláč pečte na 180 stupňů Celsia zhruba 35 až 45 minut. Po vychladnutí už jej můžete podávat.
Zdroj: Instagram.com