Pomazánka na chlebíčky z moravanky. Tato rychlá a chutná retro pomazánka je pokladem na talíři
Přemýšlíte nad tím, jakou netradiční pomazánku na chlebíčky nebo jednohubky? Vyzkoušejte pomazánku z moravanky, která je rychlá a snadná na přípravu a jejíž chuť si nebudete moci vynachválit. Pokud jste pomazánku na chlebíčky z moravanky ještě nezkoušeli, rozhodně se do ní její přípravy pusťte. Je totiž velmi dobrá.
Ingredience na pomazánku na chlebíčky z moravanky
- 1 sklenici Moravanky
- 250 gramů gothaje nebo junioru
- 200 gramů majonézy
- sůl a pepř na dochucení
Příprava pomazánky z moravanky krok za krokem
1. Moravanku sceďte a semelte na masovém strojku se salámem.
2. Do směsi pomleté moravanky a salámu vmíchejte majonézu a vše dobře promíchejte.
3. Pomazánku na chlebíčky z moravanky dochuťte solí a pepřem a máte hotovo.
Pomazánku na chlebíčky z moravanky můžete chuťově obměnit
Moravanka je směs sterilované zeleniny, v níž nejčastěji najdete sterilované okurky, cibuli, celer, hrášek, papriku a karotku. Moravanka také obsahuje feferonku, právě proto je výsledná pomazánka ostřejší. Jestliže chcete, aby byla tato pomazánka na chlebíčky méně pálivá, feferonku do ní zkrátka nepřidávejte.
A jak na další obměny pomazánky na chlebíčky z moravanky? Do této pomazánky můžete v masovém mlýnku přimlít také čerstvou cibuli. Někdo do ní přidává také sekaná natvrdo vařená vejce.
K čemu se pomazánka z moravanky hodí
Pomazánka z moravanky je nejlepší na obložené chlebíčky z bílé veky. Výborná je také na jednohubky z rohlíku nebo celozrnné bagety. Pochutnat si však na této báječné retro pomazánce můžete jen tak. Namažte si ji třeba k svačině na pečivo.
Zdroj: Facebook.com | Recepty všeho druhu