Recept na masopustní bobíky: Toto jednoduché šlehačkové cukroví je skvělou náhradou za koblížky
K tradičnímu masopustnímu pečivu nepatří pouze boží milosti, koblihy nebo koblížky. Sladkou pochoutkou jsou také báječné masopustní bobíky, které velmi snadno připravíte z pouhých tří surovin. Vyzkoušejte následující recept na masopustní bobíky a výsledek si budete rozhodně pochvalovat.
Masopustní bobíky jsou chutným šlehačkovým cukrovím ze tří surovin
Jestliže hledáte rychlou a chutnou náhradu za masopustní koblížky, vyzkoušejte masopustní bobíky. Recept na toto sladké masopustní pečivo je velmi snadný, neboť jej připravíte z pouhých tří surovin.
Masopustní bobíky jsou velmi chutným šlehačkovým cukroví, které se na rozdíl od koblížků nesmaží ve vrstvě oleje, nýbrž peče v troubě. Masopustní bobíky si zkuste připravit podle následujícího receptu. Zaručujeme, že se vám rozplynou na jazyku.
Ingredience na masopustní bobíky
- 430 gramů hladké mouky
- 250 mililitrů 33procentní šlehačky
- 1 změklá hera
Na obalení: kombinace moučkového a vanilkového cukru, nebo kombinace moučkového a skořicového cukru
Příprava masopustních bobíků krok za krokem
1. Mouku, heru a šlehačku zpracujte v hladké těsto.
2. Z hotového těsta v ruce vyvalujte malé kuličky, která postupně skládejte na plech vyložený pečicím papírem.
4. Masopustní bobíky ještě za tepla obalujte ve směsi moučkového a vanilkového cukru, nebo ve směsi moučkového a skořicového cukru.
Zdroj: Recepty všeho druhu | Facebook.com