Recept na vinné cukroví ze čtyř surovin si zamilujete. Hlavní přísadou této rychlovky mezi vánočním cukrovím je bílé víno

Recept na vinné cukroví ze čtyř surovin si zamilujete. Hlavní přísadou této rychlovky mezi vánočním cukrovím je bílé víno Zdroj: Shutterstock.com

Odrazuje vás, že je příprava vánočního cukroví příliš pracná a zdlouhavá? Pokud chcete mít přesto na sváteční tabuli něco sladkého na zub, to pravé pro vás je vinné cukroví. Jeho příprava je opravdová rychlovka, díky čemuž jej zvládnete udělat klidně i na poslední chvíli.

Upéct vinné cukroví je hračka

Proč je vinné cukroví tak oblíbené? Nejenže skvěle chutná, jeho příprava je velmi jednoduchá a rychlá. Všechny suroviny na vinné cukroví, jehož hlavní přísadou je bílé víno, máte určitě všichni doma. Kromě bílého vína totiž do vinného těsta patří pouze hladká mouka a máslo. Na obalení upečeného cukroví vám pak stačí moučkový cukr. 

Při přípravě vinného cukroví nic neslepujete, ani neplníte krémem. Poté, co vypracujete vinné těsto, jej stačí jednoduše vyválet, vykrájet, upéct a případně obalit v moučkovém těstu. Toto vánoční cukroví se při pečení v troubě navíc příjemně nafoukne, což jistě oceníte, až si na něm začnete pochutnávat.

Základní suroviny na vinné cukroví

  • 250 gramů měkkého másla
  • 260 gramů hladké mouky
  • 5 lžic bílého vína
  • moučkový cukr na obalení

Příprava vinného cukroví krok za krokem

1. Smíchejte dohromady mouku, másla a víno. Hotové těsto vložte na dvě hodiny do lednice.

2. Vinné těsto vyválejte na plát široký půl centimetru na pomoučeném válu.

3. Z plátu vinného těsta následně vykrajujte libovolné drobné tvary.

4. Vinné cukroví pečte 10 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia. Dejte si pozor na to, abyste cukroví nespálili. Mělo by mít světlý odstín.

5. Ještě horké vinné cukroví obalujte v moučkovém cukru a vyskládejte na tác, kde jej necháte vychladnout.

Jak na přípravu vinného cukroví vám poradí také následující video.

Autor:
Publikováno: 23. 11. 2020 12:00 Nahlásit obsah