Recept na vinné cukroví ze čtyř surovin si zamilujete. Hlavní přísadou této rychlovky mezi vánočním cukrovím je bílé víno
Odrazuje vás, že je příprava vánočního cukroví příliš pracná a zdlouhavá? Pokud chcete mít přesto na sváteční tabuli něco sladkého na zub, to pravé pro vás je vinné cukroví. Jeho příprava je opravdová rychlovka, díky čemuž jej zvládnete udělat klidně i na poslední chvíli.
Upéct vinné cukroví je hračka
Proč je vinné cukroví tak oblíbené? Nejenže skvěle chutná, jeho příprava je velmi jednoduchá a rychlá. Všechny suroviny na vinné cukroví, jehož hlavní přísadou je bílé víno, máte určitě všichni doma. Kromě bílého vína totiž do vinného těsta patří pouze hladká mouka a máslo. Na obalení upečeného cukroví vám pak stačí moučkový cukr.
Při přípravě vinného cukroví nic neslepujete, ani neplníte krémem. Poté, co vypracujete vinné těsto, jej stačí jednoduše vyválet, vykrájet, upéct a případně obalit v moučkovém těstu. Toto vánoční cukroví se při pečení v troubě navíc příjemně nafoukne, což jistě oceníte, až si na něm začnete pochutnávat.
Základní suroviny na vinné cukroví
- 250 gramů měkkého másla
- 260 gramů hladké mouky
- 5 lžic bílého vína
- moučkový cukr na obalení
Příprava vinného cukroví krok za krokem
1. Smíchejte dohromady mouku, másla a víno. Hotové těsto vložte na dvě hodiny do lednice.
2. Vinné těsto vyválejte na plát široký půl centimetru na pomoučeném válu.
3. Z plátu vinného těsta následně vykrajujte libovolné drobné tvary.
4. Vinné cukroví pečte 10 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia. Dejte si pozor na to, abyste cukroví nespálili. Mělo by mít světlý odstín.
5. Ještě horké vinné cukroví obalujte v moučkovém cukru a vyskládejte na tác, kde jej necháte vychladnout.
Jak na přípravu vinného cukroví vám poradí také následující video.