Rybízová, třešňová a jahodová bublanina jsou hity léta: Vyzkoušejte klasický recept, kterému neodoláte
![Rybízová, třešňová a jahodová bublanina jsou hity léta: Vyzkoušejte klasický recept, kterému neodoláte](https://cdn.jenzeny.cz/data/image/title/2021/07/60ebebc497c5c.jpg?1626250051)
Bublanina s ovocem patří k evergreenům každého léta. Také na tento skvělý a zároveň jednoduchý moučník nedáte dopustit? Bublanina je skvělá s jahodami, třešněmi, rybízem nebo švestkami. Máme pro vás klasický recept na bublaninu s ovocem, jehož chuť si zkrátka zamilujete.
Klasický recept na bublaninu s ovocem
Bublanina chutná nejlépe s jahodami, třešněmi, višněmi, rybízem či švestkami. Dát však do ní můžete také meruňky nebo lesní borůvky. Do klasického receptu na bublaninu, který je určen na plech o rozměrech 30 na 40 centimetrů, si připravte následující ingredience.
✓ 300 gramů polohrubé mouky
✓ 150 gramů cukru krystalu
✓ 100 mililitrů oleje
✓ 100 mililitrů mléka
✓ 1 prášek do pečiva
✓ 6 vajec
✓ 500 gramů čerstvého ovoce (očištěného, omytého a případně na kousky nakrájeného)
Rybízová, třešňová či jahodová bublanina krok za krokem
![](https://cdn.jenzeny.cz/data/image/full/2021/07/60ebec3822caa.jpg?1626074168)
1. Nejprve oddělte žloutky od bílků. Z bílků ušlehejte tuhý sníh.
2. Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny, následně k nim přidejte olej a mléko a poté vmíchejte mouku a prášek do pečiva. Na závěr do těsta zlehka přidejte sníh z bílků.
4. Bublaninu pečte dozlatova v troubě na 180 stupňů Celsia. Po upečení ji poprašte moučkovým cukrem.
Tipy pro pečení bublaniny
![](https://cdn.jenzeny.cz/data/image/full/2021/07/60ebeb89bf37d.jpg?1626073993)
✓ Snažte se ušlehat z bílků co nejpevnější sníh. Bublanina s ovocem tak bude mít co nejlepší konzistenci.
✓ Ovoce můžete do bublaniny klidně klást přes sebe.
✓ Snažte se ovšem, aby byly okraje bublaniny podél pekáčku bez ovoce.
✓ Bublaninu krájejte až poté, co vychladne. V opačném případě by se těsto mohlo srazit.
Zdroj: Toprecepty.cz, Tipio.cz