Rybízová, třešňová a jahodová bublanina jsou hity léta: Vyzkoušejte klasický recept, kterému neodoláte

Rybízová, třešňová a jahodová bublanina jsou hity léta: Vyzkoušejte klasický recept, kterému neodoláte Zdroj: Shutterstock

Bublanina s ovocem patří k evergreenům každého léta. Také na tento skvělý a zároveň jednoduchý moučník nedáte dopustit? Bublanina je skvělá s jahodami, třešněmi, rybízem nebo švestkami. Máme pro vás klasický recept na bublaninu s ovocem, jehož chuť si zkrátka zamilujete.

Klasický recept na bublaninu s ovocem

Bublanina chutná nejlépe s jahodami, třešněmi, višněmi, rybízem či švestkami. Dát však do ní můžete také meruňky nebo lesní borůvky. Do klasického receptu na bublaninu, který je určen na plech o rozměrech 30 na 40 centimetrů, si připravte následující ingredience.

300 gramů polohrubé mouky

150 gramů cukru krystalu

100 mililitrů oleje

100 mililitrů mléka

1 prášek do pečiva

6 vajec

500 gramů čerstvého ovoce (očištěného, omytého a případně na kousky nakrájeného)

Zdroj: Shutterstock Rybízová, třešňová či jahodová bublanina krok za krokem

1. Nejprve oddělte žloutky od bílků. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. 

2. Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny, následně k nim přidejte olej a mléko a poté vmíchejte mouku a prášek do pečiva. Na závěr do těsta zlehka přidejte sníh z bílků.

3. Hotové těsto vylijte na vymaštěný plech a rovnoměrně jej posypte čerstvým ovocem.

4. Bublaninu pečte dozlatova v troubě na 180 stupňů Celsia. Po upečení ji poprašte moučkovým cukrem.

Zdroj: Shutterstock Tipy pro pečení bublaniny

Snažte se ušlehat z bílků co nejpevnější sníh. Bublanina s ovocem tak bude mít co nejlepší konzistenci.

Ovoce můžete do bublaniny klidně klást přes sebe.

Snažte se ovšem, aby byly okraje bublaniny podél pekáčku bez ovoce. 

Bublaninu krájejte až poté, co vychladne. V opačném případě by se těsto mohlo srazit.

Zdroj: Toprecepty.cz, Tipio.cz

Autor:
Publikováno: 14. 7. 2021 10:07 Nahlásit obsah