Vláčný cuketový perník s marmeládou: Vyzkoušejte jednoduchý hrnkový recept
Cuketa je skvělá do slaných i sladkých receptů. Výborným moučníkem, který se vám doslova rozplyne na jazyku, je bezkonkurenčně cuketový perník. Vyzkoušejte následující hrnkový recept, pomocí kterého si rychle a snadno upečete nadýchaný a extra vláčný cuketový perník s marmeládou.
Hrnkový recept na cuketový perník s marmeládou - potřebné ingredience
- 3 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru krupice
- 2 hrnky nahrubo strouhané cukety
- 1 hrnek polotučného mléka
- 0,5 hrnku řepkového nebo slunečnicového oleje
- 2 polévkové lžíce marmelády (například rybízové nebo meruňkové)
- 2 kusy vejce
- 1 kypřící prášek do perníku
- 2 polévkové lžíce kakaa
- 2 kávové lžičky jedlé sody
- 1 kávová lžička mleté skořice
Příprava cuketového perníku hrnkového krok za krokem
1. Hrnkový recept na cuketový perník s marmeládou je velmi jednoduchý na přípravu. Nejprve dohromady smíchejte všechny suché ingredience, do kterých následně vmíchejte všechny tekuté ingredience a na závěr strouhanou cuketu.
2. Těsto na cuketový perník s marmeládou dobře promíchejte. Poté jej vylijte na velký plech vyložený pečicím papírem.
3. Cuketový perník pečte zhruba 30 až 40 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia. Po vychladnutí si na něm již můžete pochutnat.
Tipy, jak podávat vláčný cuketový perník s marmeládou
Upečený cuketový perník podle hrnkového receptu výše je nadýchaný a extra vláčný. Jakým způsobem jej můžete podávat? Chutnat vám bude pocukrovaný moučkovým cukrem, cik cak jej můžete pokapat také rozpuštěnou čokoládou.
Tento vláčný cuketový perník můžete rovněž rozkrojit a podle chuti jej promazat marmeládou nebo povidly. Cuketový perník je skvělý i se šlehačkou nebo zakysanou smetanou a jemně poprášený skořicí.
Zdroj: Recepty všeho druhu | Facebook.com