Spustili jsme nový e-shop
Podívat se
JenŽeny.cz
Láska/Vztahy
Láska
Rodina
Vášeň
Psychologie
Dojemné
Zdraví/Krása
Móda
Účesy
Líčení
Zdravý životní styl
Krása
Hubnutí
Diety
Cvičení
Horoskopy
Recepty
Domov
DIY
Videa
Kvízy
Další
Art/Kultura
Celebrity
Zábava
Cestování
E-shop
Nástěnka
Redaktorky
Přidej se k nám
Přihlášení
JenŽeny.cz
Vaření
Kategorie
Vaření
Článek
Tipy na dokonalé řízky: Vylepšete je podle triků profesionálů
Jistě souhlasíte s tím, že udělat řízek, který bude na povrchu křupavý a uvnitř měkký a šťavnatý, je kumšt. Jestli si navíc myslíte, že na klasickém řízku už nemáte co vylepšit, opak je pravdou. Vyzkoušejte při přípravě řízků několik jednoduchých triků od profesionálů. Řízek bude dokonalý a bude se vám doslova rozplývat na jazyku.
Recept
Recept na prezidentské řízky si zamilujete: Krásně šťavnaté a na jednom pekáči!
Kdo z nás by nemiloval řízek? Minimálně jednou za měsíc si určitě každý z nás tento sice ne zrovna dietní, avšak oblíbený a chutný pokrm dopřeje. Proč ho tedy nezkusit trochu jinak? Věříme, že si tuto prezidentskou mňamku určitě oblíbíte. Pojďme se tedy podívat, jak na to!
Článek
Jak skladovat česnek, aby vám doma vydržel co nejdéle. Tajemství je ve správné teplotě a vlhkosti vzduchu
Není nad pravý český česnek, který vám na podzim a v zimě dodá potřebné vitaminy a minerály a posílí také činnost vašeho imunitního systému. Ať už jste si česnek vypěstovali sami, nebo jste si jej koupili od českého pěstitele, měli byste jej dobře skladovat. Jedině tak bude stále plný síly a dodá vašemu zdraví to nejlepší.
Článek
Přírodní potravinářská barviva bez éček vyrobíte z ovoce i zeleniny. Upečte si a uvařte ve všech barvách duhy
Moučníky, rolády, narozeninové dorty, makronky nebo cupcaky. Čím jsou barevnější a lahodí našemu oku, tím lépe. Jenže, proč bychom do nich měli dávat umělé potravinářské barviva, které nepříznivě ovlivňují zdraví? Zkuste raději použít přírodní barviva, které dokážou každé oko potěšit jasnými barvami. Které z nich můžete při pečení a vaření použít?
Článek
Tatínek napsal upřímnou recenzi na restauraci své dcery. Na objednávku čekal celých 45 minut
“Kuchařka je to roztomilá, ale zákaznický servis v její restauraci by se mohl zlepšit,” napsal americký tatínek Christoph Kyle, který na Instagramu zveřejnil recenzi na restauraci své malé dcerky. Jeho holčička Ava je samozřejmě v batolecím věku a kuchyňka je pouze na hraní. I tak svou recenzí pobavil celý internet.
Článek
Domácí nutella se vám rozplyne na jazyku. Vyzkoušejte recept s lískovými oříšky i veganskou verzi bez ořechů
Můžete se utlouct po lískooříškové nutelle? Dobrou zprávou je, že když vám dojde, nemusíte hned běžet do obchodu. Vyrobte si ji doma z několika základních ingrediencí. Výroba domácí nutelly vám zabere několik minut, ale výsledek bude nad očekávání dobrý. Přinášíme vám hned dva recepty na domácí nutellu, z nichž jeden je zcela bez ořechů.
Článek
Rebarbora se vrací na výsluní. V české kuchyni je součástí stovky receptů
Rebarbora se v posledních letech dostává v české kuchyni opět na výsluní. Dužnaté řapíky této rostliny, které mají specifickou chuť, můžete přidávat do buchet, koláčů či dezertů. Výborný je také jahodový džem obohacený o rebarboru. Víte ale, co vše rebarbora přináší vašemu zdraví?
Článek
Udělat měkoučké a šťavnaté vepřové řízky je kumšt. Tajemstvím je výběr masa i správný postup při obalování
Patří vepřové řízky k vašim oblíbeným jídlům? Aby se vám rozplývaly na jazyku, není to o tom pouze vepřové maso obalit v trojobalu a osmažit na rozpáleném oleji. Pokud toužíte po měkoučkých a šťavnatých vepřových řízcích, zkuste dodržovat hned několik zásad, kterými se řídily už naše babičky. Jaké je tedy tajemství tohoto lahodného pokrmu?
Článek
Co dát za kuchyňskou linku: Stěnu obložte mozaikou, přírodním kamenem i trendy skleněnou deskou
Přemýšlíte nad tím, že dáte své kuchyni nový vzhled? Nemusíte se hned pouštět do modernizace, nebo dokonce nákupu nové kuchyňské linky. Vaše kuchyň prokoukne i tehdy, když zajímavě obložíte stěnu za kuchyňskou linkou. Využijte hned několik možností, které jsou moderní, nadčasové a budou vaší kuchyni zaručeně slušet.
(5) Načíst více
Článek
Menopauza - slovo, které děsí všechny ženy. Jaké jsou její příznaky a jak je zmírnit?
Menopauza neboli přechod či klimakterium je zcela přirozený a ne vždy příjemný stav všech žen ve věku kolem padesátky. V tomto období ustává menstruační cyklus, tělo produkuje méně hormonů progesteronu a estrogenu, což má za následek, že žena již nemůže otěhotnět. U každé ženy se ale tento stav projevuje zcela individuálně.