Spustili jsme nový e-shop
Podívat se
JenŽeny.cz
Láska/Vztahy
Láska
Rodina
Vášeň
Psychologie
Dojemné
Zdraví/Krása
Móda
Účesy
Líčení
Zdravý životní styl
Krása
Hubnutí
Diety
Cvičení
Horoskopy
Recepty
Domov
DIY
Videa
Kvízy
Další
Art/Kultura
Celebrity
Zábava
Cestování
E-shop
Nástěnka
Redaktorky
Přidej se k nám
Přihlášení
JenŽeny.cz
Vaření
Kategorie
Vaření
Článek
Dezinfekce kuchyňské houbičky nebo snadnější loupání česneku a rajčat. I tak můžete použít mikrovlnnou troubu
Mikrovlnná trouba nemusí sloužit pouze k ohřevu jídla či k pečení jednoduchých sladkých moučníků. Toto elektrické zařízení, které je v současnosti nedílnou součástí každé české domácnosti, může mít zcela překvapivé využití. Nakonec zjistíte, že mikrovlnka je v zásadě multifunkčním domácím pomocníkem.
Článek
Přesolila jste jídlo? Prozradíme vám jednoduché triky, jak jej zachránit
Občas se stane, že nám při vaření nechtěně ujede ruka a jídlo osolíme víc, než bychom chtěly. A jelikož se blíží čas oběda či večeře, začínáme panikařit. Taková přesolená polévka či omáčka rozhodně nepatří do koše. Jestli se vám stane podobná nehoda, přesolené jídlo můžete zachránit několika osvědčenými triky. Které to jsou?
Článek
Letní kuchyně na zahradě: Proměňte svůj sen ve skutečnost
Sníte o tom, že si na zahradě postavíte venkovní kuchyni, ve které budete během letních měsíců vařit a grilovat? Pokud máte šikovného partnera či manžela, tuto letní kuchyni si můžete společnými silami postavit i svépomocí. Inspirujte se následujícími venkovními kuchyněmi, ve kterých je vaření na čerstvém vzduchu jedna velká radost.
Článek
Květy černého bezu jinak: Připravte si z nich marmeládu nebo osvěžující nanuk
Sezona černého bezu bude zanedlouho opět v plném proudu. Jistě máte ve zvyku dělat z těchto aromatických bílých květů úžasnou bezovou limonádu, sirup nebo smažit vynikající kosmatice. Jestli ale máte těchto pochoutek po krk, jistě uvítáte příjemnou změnu v podobě netradičního receptu. Vyzkoušejte třeba bezovou marmeládu, zmrzlinu nebo koláč.
Článek
Báječné pesto do těstovin i pod maso: Připravíte jej z bylinek i plevele
Pesto z medvědího česneku je jarním evergreenem. Tuto lahodnou směs, která má v kuchyni širokou škálu použití, si v průběhu celého roku připravíte i z dalších voňavých bylinek. Báječné pesto ale můžete vyrobit i z rostlin, které mnozí z nás považují za obyčejný plevel. Každopádně i v tomto případě se budou vaše chuťové buňky doslova rozplývat.
Článek
Mšice na jahodách jsou problém. Jak se jich zbavit?
Všimli jste si, že na jahodách máte mšice? Tento drobný hmyz už brzy na jaře kolonizuje řapíky a listy jahodníků. Rozhodně nad ním nemávejte jen tak rukou. Prozradíme vám, jak se zbavit mšic na jahodách účinně, rychle a ekologicky.