Kategorie Pečení cukroví

Článek
Domácí salko chutná jako z obchodu: Na jeho recept potřebujete pouze tři přísady
Domácí salko chutná jako z obchodu: Na jeho recept potřebujete pouze tři přísady Slazeného kondenzovaného mléka neboli salka není nikdy dost. A to zvlášť v době adventu, kdy jej potřebujeme jako jednu z přísad do cukroví nebo k přípravě vaječného koňaku. Co když jste si jej ale zapomněli koupit a nutně jej potřebujete? Nevadí. Vyrobit salko můžete velmi jednoduše i v domácích podmínkách.
Článek
Zvyky a tradice během adventu: Znáte je všechny?
Zvyky a tradice během adventu: Znáte je všechny? První adventní neděli zapálíme první svíčku na adventním věnci. Tímto dnem začíná doba adventu, která je spojena se spoustou tradic a zvyklostí. Víte, které z nich dodržovat?
Článek
Recept na medovníkové kuličky: Příprava tohoto vynikajícího vánočního cukroví je jednoduchá, z talíře ale zmizí mezi prvními
Recept na medovníkové kuličky: Příprava tohoto vynikajícího vánočního cukroví je jednoduchá, z talíře ale zmizí mezi prvními Chystáte se opět po roce, že se v nejbližších dnech pustíte do pečení vánočního cukroví? Vedle lineckého, perníčků a vanilkových rohlíčků určitě vyzkoušejte také výborné medovníkové kuličky. Toto vánoční cukroví chutná podobně jako oblíbený medovník nebo Marlenka a zaručeně se po něm během svátků zapráší.
Článek
Nakupujete zásoby na přípravu vánočního cukroví? Dejte si pozor na druh skořice, který použijete
Nakupujete zásoby na přípravu vánočního cukroví? Dejte si pozor na druh skořice, který použijete Není skořice jako skořice. Myslete na to, až budete nakupovat ingredience na přípravu vánočního cukroví. Ve většině případů si totiž z obchodu namísto pravé skořice z Cejlonu přinesete čínskou kassiu, která má odlišnou chuť a navíc může uškodit vašemu tělu. Na obalu těchto koření se bohužel země původu neuvádí. Víme ale, jak je od sebe rozeznat.