Kategorie Recepty

Článek
Zázvorky: Vánoční cukroví, které se vyplatí upéct s předstihem
Zázvorky: Vánoční cukroví, které se vyplatí upéct s předstihem Že je na pečení vánočního cukroví příliš brzy? V případě zázvorek to rozhodně neplatí. Toto cukroví našich babiček má totiž jisté specifikum. Těsně po upečení jsou zázvorky měkké, ale poté, co vychladnou, ztvrdnou. Aby zkřehly, potřebují určitý čas. Jestli se do pečení zázvorek pustíte již nyní, máte jistotu, že na Vánoce již budou krásně měkké.
Článek
Svatomartinská husa: Jaká je tradice této pochoutky a jak na nejlepší recept
Svatomartinská husa: Jaká je tradice této pochoutky a jak na nejlepší recept Ke svátku svatého Martina, který každoročně slavíme 11. listopadu, se váže spousta tradic. Kromě toho, že by měl svatý Martin přijet na bílém koni, popíjíme svatomartinské víno a pochutnáváme si na svatomartinské huse s knedlíkem a se zelím. Chcete znát recept na nejlepší svatomartinskou husu? Máme jej pro vás.
Článek
Jak správně udělat jíšku do polévky nebo omáčky? Spousta lidí neví, jak na to
Jak správně udělat jíšku do polévky nebo omáčky? Spousta lidí neví, jak na to Abyste si mohli vychutnat výbornou českou polévku nebo omáčku, patří do ní správně udělaná jíška. Ač je připravit jíšku velmi snadné, spousta lidí netuší, jak na to. Máte také tento problém? Jelikož jíška neboli zásmažka slouží v české kuchyni k zahušťování polévek či omáček, dáme vám tipy na to, jak ji správně udělat.
Článek
Recept na halloweenské sušenky s černým kakaem: Lebky, dýně, pavučiny či kočky dozdobte bílkovou polevou
Recept na halloweenské sušenky s černým kakaem: Lebky, dýně, pavučiny či kočky dozdobte bílkovou polevou Chcete upéct svým dětem něco strašidelného na zub? Připravte jim báječně chutnající halloweenské sušenky s černým kakaem, zdobené klasickou bílkovou polevou jako na perníčky. Inspirujte se následujícím receptem na halloweenské sušenky, který bude mít ve vaší rodině jistě velkou odezvu.
Článek
Zdravé recepty z dýně hokaido: Vyzkoušejte bramborovou dýňovou kaši, dýňové placky a dýňový džem
Zdravé recepty z dýně hokaido: Vyzkoušejte bramborovou dýňovou kaši, dýňové placky a dýňový džem K nejoblíbenějším podzimním plodům jednoznačně patří dýně hokaido. Nejen, že má příjemnou chuť a obsahuje značné množství vitamínů, minerálů a dalších zdraví prospěšných látek. Tento druh dýně má také různorodé využití. Máme pro vás ochutnávku zdravých receptů z dýně hokaido, které si doma můžete připravit i vy.
Článek
Jak udělat křížaly? Základem receptu je správné sušení jablek
Jak udělat křížaly? Základem receptu je správné sušení jablek Jablka neodmyslitelně patří k podzimu. Pochutnávat si však nemusíte pouze na těchto plodech v syrovém stavu. Co si tak udělat křížaly? Sušené plátky jablek jsou nejen chutné, ale také vzhledem k vysokému podílu vlákniny velmi zdravé. Navíc je můžete chroupat u televize místo chipsů. Jak si tedy křížaly připravit?
Článek
Domácí bramborové knedlíky: Tajemstvím receptu je správný varný typ brambor i postup přípravy
Domácí bramborové knedlíky: Tajemstvím receptu je správný varný typ brambor i postup přípravy Jaké bramborové knedlíky jsou nejlepší? Rozhodně ne ty z prášku, ale z poctivých domácích surovin. Máme pro vás recept na výborné domácí bramborové knedlíky, které chutnají se zelím i špenátem. Základem tohoto receptu je správný výběr brambor i správně zvolený postup přípravy.
(155) Načíst více