Kategorie Recepty

Článek
Cuketový tatarák: Jednoduchý recept, který je skvělý hlavně na topince
Cuketový tatarák: Jednoduchý recept, který je skvělý hlavně na topince Přemýšlíte, jak zužitkovat úrodu cuket? Jestli máte zároveň rádi pikantní pokrmy, připravte si cuketový tatarák. Jedná se o opravdovou pochoutku, kterou jenom stěží rozeznáte od oblíbeného tatarského bifteku. Jak si tedy cuketový tatarák připravit?
Článek
Domácí mateřídouškový sirup: Vyzkoušejte recept za studena, který má na zdraví spoustu pozitivních účinků
Domácí mateřídouškový sirup: Vyzkoušejte recept za studena, který má na zdraví spoustu pozitivních účinků Milujete vůni a chuť mateřídoušky? Zkuste si tuto léčivou bylinku, která v létě hojně roste na loukách a stráních, vychutnat také doma. Připravte si domácí mateřídouškový sirup za studena, který nejen skvěle chutná, ale má i příznivé účinky na naše zdraví. Máme pro vás recept na mateřídouškový sirup, který stojí za to vyzkoušet.
Článek
Cukeťák, cuketový bác nebo dráteník: Tento slaný recept z cukety má spoustu názvů, ale jednu přípravu
Cukeťák, cuketový bác nebo dráteník: Tento slaný recept z cukety má spoustu názvů, ale jednu přípravu Také každým rokem řešíte, co s úrodou cuket? Pokud jste už letos pekli cuketový perník nebo cuketovou bábovku, zkuste si tuto zeleninu připravit také naslano. Velmi oblíbený je zejména cukeťák. Tento slaný recept z cukety je známý také pod názvem cuketový bác nebo dráteník. Připravte si jej podle našeho receptu a budete se oblizovat až za ušima.
Článek
Klíčky aneb zdroj vitality a pevného zdraví
Klíčky aneb zdroj vitality a pevného zdraví Luštěniny a obiloviny jsou pro naše tělo přínosem a důležitou složkou našeho jídelníčku. Přestože je dnes v mnohých domácnostech jejich konzumace nedostatečná, luštěniny a obiloviny byly již od pradávna jednou z hlavních součástí mnoha pokrmů. Důvod je nasnadě, pyšní se vysokým obsahem živin a představují pro naše tělo přírodní zdroj energie.
Článek
Sírovec žlutooranžový vám zachutná jako řízek nebo guláš. Na houbaření však musíte vyrazit se žebříkem
Sírovec žlutooranžový vám zachutná jako řízek nebo guláš. Na houbaření však musíte vyrazit se žebříkem Že ještě nerostou hřiby nebo bedly? Nevadí. Na houby můžete vyrazit už nyní a rozhodně neodejdete s prázdnou. Navštivte místa, kde rostou listnaté stromy. Možná, že zde najdete sírovce žlutooranžového. Tato neprávem opomíjená houba je velmi chutná. Sírovec žlutooranžový si můžete připravit třeba jako řízky, guláš nebo na kari.
Článek
Vepřový řízek, který vás překvapí svou jemností a nadýchanou strouhankou
Vepřový řízek, který vás překvapí svou jemností a nadýchanou strouhankou Snad v každé domácnosti je jedno z nejoblíbenějších jídel smažený vepřový řízek s bramborovým salátem. Dnes vám prozradíme, jak zařídit, aby právě váš řízek měl co nejjemnější chuť a nadýchanou strouhanku.
(128) Načíst více